От Има такъв народ, Възраждане и БСП се противопоставиха на

...
От Има такъв народ, Възраждане и БСП се противопоставиха на
Коментари Харесай

ИТН, „Възраждане“ и БСП против идеята за промяна на националния празник

От ИТН, Възраждане и Българска социалистическа партия се опълчиха на концепцията за смяна на националния празник 3 март и замяната му с 24 май. От парламентарната естрада Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ съобщи, че не вижда проблем в 3 март и посъветва болшинството в Народното събрание да не пипа историята, тъй като тя не е бюджет, който може да се наглася по отношение на конюктурата.

Според Костадин Костадинов отричането на 3 март демонстрира ненавист към всичко българско, а от Българска социалистическа партия разясниха, че в случай че го нямаше 3 март, България нямаше да я има на картата на Европа през днешния ден.

В три обособени заявления от ИТН, Възраждане и Българска социалистическа партия се опълчиха на концепцията на Продължаваме промяната-Демократична България за смяна на националния празник 3 март, който да бъде сменен с 24 май. Ивайло Вълчев от ИТН разяснява, че по този метод се основава недостиг в българската памет и българското национално себеусещане.

Костадин Костадинов от Възраждане посочи, че без 3 март, нямаше да има българска страна

От Българска социалистическа партия дефинираха концепцията за смяна на 3 март като национално изменничество и прецизираха, че тази дата има голямо историческо и политическо значение, а опълчването на два значими празника единствено ще раздели българския народ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР