От „Има такъв народ” ще участват само в такава управленска

...
От „Има такъв народ” ще участват само в такава управленска
Коментари Харесай

Трифонов обяви при какви условия ще влязат в коалиция

От „ Има подобен народ” ще вземат участие единствено в такава управническа коалиция, която одобри за собствен главен ангажимент наложителното въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване. Това написа Слави Трифонов в персоналния си профил във Фейсбук. Той отбелязва още, че от партията упорстват за актуализация на изборните спъсъци.

„ Обикновено на всеки 10 години страната прави броене на всички хора, които живеят в България, без значение дали са пълнолетни български жители, малолетни български жители или непрекъснато пребиваващи непознати жители. Броят се всички хора. В момента тече броене на популацията на България и междинните резултати са извънредно тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или към 82% от популацията, съгласно информацията на НСИ”, написа Трифонов.

"Тоест, с задоволителна акуратност може да предположим, че цялото население на България е към 6,7 млн.души. Сега ще ви кажа, че при последното броене от 2011 година популацията на България беше 7 364 570 души. Това значи, че за 10 години България се е “стопила” с близо 700 хиляди души! Това пък значи, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години негативният натурален приръст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно”, прибавя той.

По думите му през днешния ден България е пред прага на „ извънредно значими избори - парламентарни и президентски”. „ И в този момент не знам дали на вас ви прави усещане едно нещо, само че на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е към 6,7 млн. души”, показва Трифонов.

„ А тези дни ЦИК разгласи, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български жители. Какво излиза? Броят на цялото население на България е еднакъв на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, изборни права са добили и всички над 1 милион малолетни българи у нас - децата в учебно заведение, децата в яслите и детските градини, бебетата у дома. Даже и непознатите жители са добили изборни права. Шегата настрани. Всъщност, истината е много елементарна. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години изборни описи и на съществуването на така наречен “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са безусловно умряли хора, въпреки че позволявам в изборните описи да има и такива, откакто няколко партии за следващ път се пробваха да се записват за присъединяване в идните избори с подписите на умряли хора”, написа Слави Трифонов.

"Със сигурност обаче голямата част от така наречен “мъртви души” са си напълно действителни хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в Съединени американски щати, само че имат непрекъснат адрес в България и попадат в изборните описи в страната. Със сигурност българите с изборни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко допустимо да лимитират гласуването на тези наши сънародници зад граница”, прибавя той.

„ Нали не сте не запомнили? Политиците безочливо им споделяха да не им се бутат в краката. Ще ви припомня единствено наглото ограничаване от 35 секции за страните, отвън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с оферти от “Има подобен народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание”, разяснява Трифонов. И добавя: „ Трябва да се каже, че наличието на българите зад граница в изборните описи у нас и на практика невъзможността те да гласоподават, намалява изкуствено общата изборна интензивност. От друга страна, по този начин огромните партии години наред завишаваха подправено % гласове за себе си”.

Според него е невероятно над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница.

"Тези българи би трябвало да бъдат включени в политическия живот на родината си, те „ имат право на България”. Въобще, на всеки български жител би трябвало да му бъде обезпечена опцията да гласоподава. Само по този начин ще имаме по-честни избори с справедлива изборна интензивност и избори с по-голяма представителност”, написа Слави Трифонов.

"Затова, занапред да е ясно - “Има подобен народ” може да взе участие единствено в такава управническа коалиция, която одобри за собствен главен ангажимент наложителното въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване. Защото България е там, където има и единствено един българин, и тъй като всеки има право на глас”, прибавя той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР