От Има такъв народ ще настояваме за нови справедливи преизчисления

...
От Има такъв народ ще настояваме за нови справедливи преизчисления
Коментари Харесай

ИТН:  Ръстът на пенсиите да се обвърже с депутатската заплата!

От " ИТН " ще настояваме за нови обективни преизчисления на пенсиите, първо - тъй като има нужда от по-голяма правдивост и второ - защотоднес младежите нямат никаква причина да си внасят вноските за пенсионно обезпечаване.Прогнозите санай-малките пенсиите и минималната работна заплата да станат най-малко 1000 лева, а междинната за страната - 2000 лева.Товазаяви в Откритото студио на Дарик лидерът на листата на " ИТН " в Пловдив и Хасково Гроздан Караджов. Той изясни, че новата актуализация на пенсиите е нужна, тъй като покупателната опция на хората спада, поради високата инфлация.

Всички партии в46-оНС имат заслуга за индексацията на пенсиите, което не се бе случвало доста години. Надяваме се, след 4 години българските пенсионери да кажат, че към този момент получаватдостойни пенсии, добави икандидатът за депутат от листата на Има Такъв Народ в Пловдив Димитър Арнаудов.

Това ще стане бързо и елементарно, в случай че пенсиите сеобвържат с депутатската заплата - един народен представител може да получава месечно заплащане в размер на най-вече 5 пенсии,каза още Арнаудов.

Повишаване качеството на живот на всички българи, обезпечаване на задоволително високи надбавки, както и оптимално повишение на данъчните облекчения за младите семействаса първите ти стъпки на Политическа партия „ ИТН “ за справяне с демографската рецесия. Помощта за учениците би трябвало да стане годишна, а не както е в този момент – единствено за първи и за осми клас.
Това разгласи в Откритото студио на Дарик радио вторият в листата на партията за Пловдив-град доцент д-рМанолМанолов – учител по дисциплини свързани със обществената логика на психиката във Великотърновския университет " Св.св. Кирил и Методий ". Той бе и консултант на министъра на образованието Николай Денков.

Водещата цел на „ ИТН “ е да даде на българите заслужен живот, повишение на Брутният вътрешен продукт и качествено обучение. Предвидените от партията промени - в даването на обществени услуги и достъп до психическа поддръжка за всички деца, ще допринесат освен за разрешаване на демографския проблем, само че и за по-добрата опция на младите да се осъществят, разяснява още Доц. д-рМанолМанолов.

Според Има Такъв Народ, координацията сред доболничната, болничната и незабавната помощ би трябвало изрично да се усъвършенства. Затова от партията ще упорстват огромната част от средствата, които сега главно са съсредоточени в болничната помощ, да бъдат ориентирани в доболничната, с цел да може българите да получават навременна лекарска грижа.

Реформирането на междинното обучение също е измежду целите на партията.

Трябва да бъде изменен моделът на делегираните бюджети, тъй че там където качеството на обучение е по-ниско, парите да бъдат вложени в съответната поддръжка за образователното заведение, тъкмо в тази тенденция. Промяна е нужна и в образователните стратегии, с цел да не „ надскачат “ учебниците това, което би трябвало да бъде добито като подготвеност от учениците, съобщи още в Откритото студио на Дарик радио вторият в листата на Има Такъв Народ за Пловдив доцент д-рМанолМанолов. От партията оферират и просветителна система, която развива не енциклопедичност, а подготвеност и умения при децата, повишение качеството на приобщаващото обучение.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР