От Има такъв народ препоръчаха създаването на специализирани болници за

...
От Има такъв народ препоръчаха създаването на специализирани болници за
Коментари Харесай

Партиите единни: Спешни мерки за справяне с Covid пандемията и мащабна реформа в здравната система

От " ИТН " предложиха основаването на профилирани лечебни заведения за лекуване на Covid, които да се задействат при нова вълна. Според тях е нужен и спешен щаб, само че формиран от инфекционисти и епидемиолози, за преодоляване на рецесията.

Проф. Андрей Чорбанов:

" Незабавно унищожаване на рестриктивните мерки. Ваксинацията да остане непринуден осведомен акт с транспарантни послания за жителите, недопускане на всевъзможни форми на напън ".

От " ИТН " оферират още унищожаване на клиничните пътеки и прекосяване към диагностично свързани групи, нов закон за лечебните заведения, посредством който да бъдат основани публични лечебни заведения, които да нямат за цел облага и приравняване на неплащането на здравни осигуровки към неплащането на налози.

По отношение на анти Covid ограниченията Българска социалистическа партия залага на повишение броя на имунизираните посредством мобилни групи за имунизация на избрани целеви групи от популацията и ясно разделяне на потоците пациенти, с цел да не бъдат подценявани и обществено значимите болести, които остават съществена причина за смъртността на популацията. Левицата предлага още безвъзмездни медикаменти за деца под 14 години, понижаване на Данък добавена стойност за медикаменти и финансово обезпечаване на предпазени лечебни заведения в труднодостъпни райони.

Проф. Георги Михайлов:

" Това, от което ние няма да отстъпим като политическа мощ, дано да го чуят всички наши слушатели, всички наши симпатизанти, всички български жители е мнението на Българска социалистическа партия, че лечебните заведения повече не могат да бъдат търговски сдружения. Достатъчно доста се нагледахме на тези ротативки, на изтласкването на пациента в периферията ".

От Демократична България се оповестиха за опазване на клиничните пътеки, само че при ефикасен надзор на здравната активност посредством основаване на самостоятелна Държавна организация.

Доц. Атанас Симидчиев, представен от БНР, добави още:

" Един % от събраните акцизи от тютюневи произведения и спиртни питиета да са за промоционални акции и предварителна защита на зависимости към Министерство на здравеопазването. Ако те са съответно финансово обезпечени, това, което ще се случи, че такива стратегии ефикасни ще има и нашето население ще бъде профилактирано преди да стартираме да го лекуваме, тъй като сега несъответствието по повод по посока към лечебни заведения е прекомерно тежък, с съвсем изчезнала профилактична устременост ".

Всички политически обединения се оповестиха за незабавно въведжане на електронно досие и прекъсване на доплащането от страна на пациентите, както и за създаване на Детска болница и увеличение на възнагражденията на работещите в Спешна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР