От Има такъв народ отново се фокусираха в кадрите на

...
От Има такъв народ отново се фокусираха в кадрите на
Коментари Харесай

ИТН питат двойно ли е гражданството на Кирил Петков, той отвърна, че не е канадец

От " ИТН " още веднъж се концентрираха в фрагментите на служебния кабинет. Този път настояха да схванат дали министърът на стопанската система Кирил Петков е нарушил законите на страната. Имал ли е той двойно поданство все още на назначението му в служебния кабинет, е попитал депутатът от Има Такъв Народ Димитър Гърдев в писмен въпрос до външния министър Светлан Стоев. Гърдев се базира на медийни изявления, в които се твърди, че министърът на стопанската система е имал канадско поданство, което в прорез с българското законодателство.

" Направих отвод от канадското си поданство преди да встъпя в служба министър на стопанската система ", разяснява пред публицисти в Народното събрание Кирил Петков.

" В първия миг, в който бях поканен за министър, направих този отвод ", добави той. " Този отвод е нотариално удостоверен, тъй че имам цялостната документи ", сподели още Кирил Петков.

" Когато сега липсва актуализация на бюджета, когато 430 млн.лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в лечебните заведения, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем идната коронавирус вълна, с какво вземат решение да се занимават в това Народно заседание - с интриги ", изрази неспокойствие Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР