От Има такъв народ настояват да бъде представен пред парламента

...
От Има такъв народ настояват да бъде представен пред парламента
Коментари Харесай

ИТН: Финансовият министър се опитва да решава еднолично за еврозоната

От " ИТН " упорстват да бъде показан пред Народното събрание проекта за приемане на България в еврозоната.

" Ние стоим твърдо зад това. Процесът на евакуиране на националната валута е комплициран - да знаем има ли сходство с Министерство на вътрешните работи за евакуиране на българския лев, належащо е да имаме гаранции. Влизането в еврозоната ще усили устойчивостта на стопанската активност. Важно е по какъв начин ще устоим на шоковата инфлация. Този проект не би трябвало да бъде признат на бързо и на мрачно ", съобщи Любомир Каримански от " ИТН ".

" Какво се пробва да направи финансовият министър - той се пробва да взема решение еднолично без да се допита до Народното събрание. Ние сме парламентарна република. Това е все едно да си разпише бюджета самичък. Финансовият министър се пробва да прави неща и с бюджета, за които няма наказания. Ако на следващия ден одобряват еврото на курс 1,5 всички ще загубим пари. То няма да се получи към този момент, по-късно, които направихме ние, осветлявайки казуса ", добави Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Относно Съвет за електронни медии Тошко Йорданов разяснява, че казусът не е дали от " ИТН " ще бъдат показани.

" Грешно беше до момента Съвет за електронни медии да има политически представители. Има концепция - не сме обсъждали, не мисля, че е добра - изобщо би трябвало да се върви към нов закон за радио и телевизия и там да е ясно Съвет за електронни медии по какъв начин съществува и с какъв брой членове. Журналистите би трябвало да са свободни. Днес са дебатите за Съвет за електронни медии - ще ви бъде забавно ", сподели още Тошко Йорданов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР