От икономическите политики за държава в преход най-трудни са на

...
От икономическите политики за държава в преход най-трудни са на
Коментари Харесай

Милен Велчев: Намаляването на бюджетния дефицит е най-трудната дейност

" От икономическите политики за страна в преход най-трудни са на трето място приватизация, на второ - структурна промяна на обществена администрация и най-сложна е бюджетната консолидация, понижаване на бюджетния недостиг ". Това помни финансистът Милен Велчев от срещата си с Лешек Балцерович, въвел проекта за икономическия прогрес на Полша. В предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS някогашният финансов министър в кабинета „ Сакскобургготски ” описа своето виждане за финансите на страната.
Прочетете още
За намаляването на недостига, той сподели, че „ страната не може втора година да кара на джанти. Приходната данъчна политика би трябвало да бъде прегледана ”. 

Относно изравняването на ставката на Данък добавена стойност, Велчев предвижда, че както не спадна цената на хляба поради пониженото Данък добавена стойност, по този начин няма и да се вдигне. „ Пазарът си е пазар ”, изясни той.

„ Минималната работна заплата би трябвало да пораства изпреварващо ”, сподели Велчев във връзка отхвърлянето на предлагането за нарастване на минимална работна заплата по-рано през днешния ден в Народното събрание. „ Ако Асен Василев и Делян Добрев са на едно мнение, значи не са надалеч от истината ”, сподели Велчев.

По
думите му в предварителния интервал на прекосяване към еврото няма по какъв начин да се получи " закръгляне нагоре " на цените. „ Според мен ще носи краткотраен темперамент и в последна сметка пазарът ще почисти това ”, изясни Велчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg