От идния месец трябва да започне процесът на приемане на

...
От идния месец трябва да започне процесът на приемане на
Коментари Харесай

Реформа! Всички над 64 г. задължително ще се пенсионират в Северна Македония догодина

От идния месец би трябвало да стартира процесът на приемане на нов закон, съгласно който всички лица, навършили 64 години, би трябвало да се пенсионират, оповестява скопският вестник " Вечер ".

Изключение от това са здравните служащи - лекари и медицински сестри, както и фрагменти от региона на висшето обучение, написа изданието. Както разгласи министър председателят Зоран Заев, законът би трябвало да стартира да се ползва от януари идната година.

В момента в страната не престават да са в трудови правни отношения към 10 300 лица, които са на възраст над 64 години. Така ще отворим пространство за младите и перспективни фрагменти, които в действителност ще могат да се движат напред, декларирал Заев, представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера се състоя първото съвещание на новото държавно управление на Северна Македония. На това съвещание бяха определени вицепремиерите. Те са Артан Груби, Люпчо Николовски, Фатмир Батичи и Никола Димитров. На съвещанието било взето решение детските градини в Северна Македония да бъдат отворени още веднъж на 9 септември.

Вестник " Нова Македония " оповестява, че през последните 24 часа в страната са били направени 1665 теста и са били регистрирани 115 нови случаи на коронавирусна зараза. Институтът за публично здраве е записал 368 оздравели пациенти. В болнични условия е умрял един пациент от Гостивар на възраст 76 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР