Ким на Северна Корея уволни висш генерал, призовава за подготовка за война

...
От Хюнсу ЙимСЕУЛ (Ройтерс) - Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

От Хюнсу Йим

СЕУЛ (Ройтерс) - Севернокорейският лидер Ким Чен Ун уволни висш генерал на армията и призова за повече подготовка за възможността от война, тласък в производството на оръжия и разширяване на военните учения, съобщи държавната медия KCNA в четвъртък.

Ким направи коментарите на среща на Централната военна комисия, която обсъди планове за противодействие на възпира враговете на Северна Корея, които не са назовани, се казва в доклада.

Генерал Ри Йонг Гил беше назначен да замени висшия генерал на армията, началника на Генералния щаб Пак Су Ил, съобщи KCNA, без да дава подробности. Не е ясно дали Ри ще запази ролята си на министър на отбраната.

Ким също си постави цел за разширяване на капацитета за производство на оръжия, се казва в доклада, без да се предоставят подробности. Миналата седмица той посети оръжейни фабрики, където призова за изграждане на повече ракетни двигатели, артилерия и други оръжия.

Снимки, публикувани от KCNA, показват, че Ким сочи Сеул и районите около южнокорейската столица на карта.< /p>

Съединените щати обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжие на Русия за нейната война в Украйна, включително артилерийски снаряди, ракети и ракети. Русия и Северна Корея отрекоха тези твърдения.

Ким също призова военните да провеждат учения с най-новите оръжия и оборудване на страната, за да поддържат силите си готови за бой, се казва в доклада.

Северна Корея ще организира милиционерски парад на 9 септември, отбелязвайки 75-ата годишнина от Деня на основаването на републиката. Северна Корея има редица паравоенни групировки, които използва за укрепване на своите военни сили.

САЩ и Южна Корея са планирани да проведат военни учения между 21 и 24 август, което Северът вижда като заплаха за своите сигурност.

(Репортаж от Хюнсу Йим и Джош Смит в Сеул; Редактиране от Стивън Коутс)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР