От Хюмейра Памук(Ройтерс) - Арабските страни не желаят да се

...
От Хюмейра Памук(Ройтерс) - Арабските страни не желаят да се
Коментари Харесай

Блинкен казва, че арабските страни нямат желание да възстановят Газа, ако тя бъде „изравнена“ отново

От Хюмейра Памук

(Ройтерс) - Арабските страни не желаят да се намесват във възобновяване на Газа в случай че палестинският анклав ще бъде „ подравнен “ още веднъж след няколко години и ще подчертае смисъла на палестинската държавност за всяко районно споразумяване, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен във вторник.

Говорейки за CNBC в изявление в Давос, Швейцария, Блинкен сподели, че има „ ново уравнение “ в Близкия изток, в което арабските и мюсюлманските съседи на Израел са подготвени да интегрират Израел в района, само че са еднообразно ангажирани с пътя към палестинска страна.

Той сподели, че както арабските страни, по този начин и Вашингтон имат вяра, че до момента в който този проблем не бъде решен, нито Израел, нито районът ще имат мир, непоклатимост и сигурност.

„ Трябва да разрешите палестинския въпрос “, Блинкен споделих. „ Арабските страни споделят това... Вижте, ние няма да се заемем да вземем за пример с възобновяване на Газа, единствено с цел да я изравним още веднъж след година или пет години и по-късно да бъдем помол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР