От хотелските стаи до влаковете и киносалоните, Париж — една

...
От хотелските стаи до влаковете и киносалоните, Париж — една
Коментари Харесай

Париж има епидемия от дървеници. Ето експертни съвети как да се предпазите, докато пътувате.

От хотелските стаи до влаковете и киносалоните, Париж — една от най-популярните туристически дестинации в света — наподобява гъмжи от дървеници. Париж се оправя с нашествието единствено 10 месеца преди френската столица да бъде хазаин на летните олимпийски игри през 2024 година

Ако планирате пътешестване до там или където и да било, дървениците могат да бъдат проблем, специалистите споделят, че има някои способи да се предпазите.

За пътуващите първата стъпка е да бъдат нащрек.

EPA споделя, до момента в който дребните им са доста по-малки, полупрозрачни или белезникаво-жълти и могат да бъдат доста сложни за разглеждане. Дървениците излизат през нощта, с цел да се хранят с човешка кръв.

Когато пристигнете в хотел или ваканционно жилище, претърсете подробно леглото — под него, зад рамката на леглото, в профил на матрака и сред матрака и рамката.

доктор Каран Лал, двойно сертифициран кожен лекар и член на Обществото за детска дерматология, също предлага да пътувате с малко спрей бутилка изопропилов алкохол, с цел да ви помогне да ревизирате инспекцията си.

„ Ако има дървеници, те ще излязат, тъй като не обичат алкохол “, споделя той.

Можете също да потърсите петна от кръв или дребни черни точки, които наподобяват като плесен или надробен пипер, Кристин Джонсън, поведенчески еколог в отдела по зоология на безгръбначните към Американския природонаучен музей, сподели по-рано за CBS News.

Дръжте движимостите си над земята в квартирата си е различен метод да попречите на дървениците да се возят на автостоп. Вместо това изберете да поставите предмети върху горните елементи на скринове или други места по-високо.

Тъй като съществата е по-малко евентуално да бъдат открити в банята, където подовете от плочки са по-малко привлекателни, някои специалисти оферират да оставите багажа си там.

Също по този начин пазете своя гледайте на влакове и други типове превоз, където може да дебнат дървеници, и изберете да стоите, в случай че желаете да избегнете спомагателен контакт със седалки или други повърхности.

След като се върнете вкъщи, не внасяйте незабавно куфарите си вътре. Лал предлага да ги държите в гаража си за няколко дни и по-късно да изперете облеклата си на висока температура.

Можете също да помислите дали да не опаковате куфарите си в найлон, с цел да сте сигурни, че нищо не излиза от нас.

Можете ли да видите дървеници с невъоръжено око?

Дервениците са дребни, само че се виждат с просто око. Те могат елементарно да се популяризират и обичат да се крият в матраци или други меки мебели като тапицерия или пердета. Те също могат да пълзят сред дъските на пода, в електрическите контакти и даже зад тапетите.

В многолюден град като Париж туристите могат без да желаят да вземат досадните пасажери в куфарите им от инфектиран хотел; дървениците могат да се качат на стоп по облеклата или чантите и да се разпространят върху други в метрото или рейса или на посещаване в театъра или на други места в града.

Добрата вест е, че те не пътуват върху хората, изяснява Лал.

„ Не е като крастата, която е заразно заразяване с акари. Заразяването с дървеници не е заразно “, споделя той. „ Можете да ги носите със себе си в облеклата и спалното си долни дрехи, в случай че отивате на някое място, само че... в случай че имате ухапвания от дървеници, не можете да ги предадете на никого. “

Унищожители кажете, че е жизненоважно да действате бързо, в случай че забележите дървеници. Всички облекла и спално долни дрехи, с които може да е имало контакт, би трябвало да се слагат в торби за отпадък и да се затворят компактно, след което нещата би трябвало да се изперат на висока температура.

Как да разберете дали е захапване от дървеница?

Когато определяте дали ухапването идва от дървеница, Лал споделя да търсите знака „ закуска, обяд и вечеря “.

" Те хапят в редици или групи от три. Ако видите групи от три към тялото си, изключително в местата, където не сте облечени... това най-вероятно е настъпление от дървеници ", споделя той, прибавянето може да отнеме няколко дни, преди белезите да се появят.

Самите ухапвания постоянно наподобяват като червени подутини, само че могат да варират леко при всеки човек.

Дервениците могат да бъдат привлечени от някои хората повече от другите, споделя Лал, което значи, че не е извънредно двойка, която споделя леглото, да бъде ухапана единствено от един човек.

Могат ли дървениците да повлияят на вашето здраве?

Въпреки че няма да болестите никакви заболявания от дървениците, те могат да провокират обилни реакции при избрани хора, споделя Лал. Може да се появи сърбеж или други кожни реакции, само че не всеки усеща признаци.

Хората, които може да са по-податливи на реакции от ухапвания от дървеници, включват деца и пациенти на химиотерапия.

„ Тяхната имунна система не е толкоз мощна и по тази причина тялото им реагира в тази необятна демонстрация, където те в действителност могат да развият алергична реакция към дървениците “, изяснява Лал.

Откъде идват дървениците?

Експертите акцентират, че хигиената няма нищо общо с разпространяването на дървениците – вместо това, високата плодовитост на буболечките значи, че откакто намерят място за хранене и размножаване, те се популяризират бързо.

„ Дервениците са били тук преди нас и ще бъдат тук след нас. Те са на всички места, “ Лал споделя. „ Можете да отидете в най-хубавите хотели в Манхатън... Виждал съм дървеници. Имаше дървеници на всички места. “

Доклад, оповестен през лятото от френската национална организация по храните, околната среда и работната хигиена, Anses означи, че има двама съществени виновници за неотдавнашното разпространяване на дървеници във Франция - увеличение на туризма и по-голяма резистентност на инсектициди.

Илейн Кобе способства за репортажа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР