От хомо сапиенс или разумни се превръщаме в тревожен човешки

...
От хомо сапиенс или разумни се превръщаме в тревожен човешки
Коментари Харесай

Над милион депресирани у нас, как да се преборим с тревогите

От хомо сапиенс или рационални се трансформираме в т ревожен човешки тип , пресмятат американските учени, които откриха на база на последните си проучвания в целия свят, че от 18 до 20 на 100 от хората страдат от депресии и депресивни разстройства.

При население от 6,5 милиона души в България, това значи, че милион – милион и четвърт от българите са с друга степен на проблеми поради страхове и тревога, по-потиснати са от естественото. При младите този % доближава до 24 %, допълват ги съветските психолози на база на своите изследвания.

Повече от две – трети или по-точно 68% от посетителите на психолозите са точно представители на новия надграден с тревога човешки тип хомо сапниес.  

Разбира се, другите хора имат разнообразни равнища на субективно усещане на заплахите, медиите грижливо се стараят да подвигат тези нива, изключително през последните две и половина години на пандемия от ковид и последвалата я война.

Социалните мрежи, естествено, също дават своя значителен принос за всяването на разнообразни персонални и общностни страхове, което проличава по по-високия от междинния % на тревога измежду младежите – те са и групата с най-голямо навлизане на дигитализацията.
Как можем да отвръщаме, а с повече старание – да се оправим с този проблем?

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР