От Hollywood Records обявиха, че на 10-ти декември ще се

...
От Hollywood Records обявиха, че на 10-ти декември ще се
Коментари Харесай

Гледаме Уестсайдска история през погледа на легендарния Стивън Спилбърг


От Hollywood Records оповестиха, че на 10-ти декември ще се състои премиерата на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - мюзикъла " Уестсайдска история " ( West Side Story - 2021).

Проектът, дело на именития режисьор Стивън Спилбърг и сценарист Тони Къшнър, е акомодация на бродуейския мюзикъл от 1957 година, написан от Артър Лорънс, по на Леонард Бернстайн и текст на починалия Стивън Сондхайм, който си отиде единствено преди дни.

Историята е въодушевена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” (1597) и споделя за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от друг етнически генезис – Jets и Sharks, борещи се за надзор над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.
 Гледаме





„ Посветих този филм на татко си, само че музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния вкус да изучавам за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към Уестсайдска история, просто се влюбих. Като дете знаех всяка ария наизуст. Партитурата като че ли постоянно е била част от мен и имам вяра, че това са най-великите заглавия, писани за музикален спектакъл в миналото. Надявам се, че младите ще ги харесат тъкмо толкоз, колкото и аз. “, споделя Спилбърг за продукцията.



Оригиналният саундтрак към кино лентата " Уестсайдска история " (2021) включва 21 песни, аранжирани и приспособени от композитора Дейвид Нюман и музикалния шеф на Парижката опера Густаво Дудамел. Aлбумът излиза цифрово на 3-ти декември, а на 10-ти декември феновете на кино музика могат да закупят заглавието на CD и LP.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР