От хиляди години Луната е един от небесните обекти, които

...
От хиляди години Луната е един от небесните обекти, които
Коментари Харесай

Имали ли са нацистите база на Луната и още...

От хиляди години Луната е един от небесните обекти, които притеглят вниманието на хората. Тя е обвързана с редица легенди, митове и обичаи по целия свят.

ВИЖТЕ ЯВЛЕНИЕТО "СИНЯ ЛУНА " В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

В идната ранглиста разберете за пет забавни и много необикновени мита за Луната:

Пълнолунието ни кара да полудяваме

От антични времена се счита, че пълнолунията са виновни за необикновеното държание на хората, включващо вървене насън, самоубийства, закононарушения, актове на принуждение и, несъмнено, преобразяване във вампир. В продължение на хиляди години лекарите са считали, че има мощна взаимозависимост сред разнообразни мании и ситуацията на Луната. Бащата на медицината – Хипократ, още през V в. прочие Хр. Пише: „ Тези, които нощем страдат от гнет, боязън и полуда са посещавани от богинята на Луната “.

През XVIII в. в Англия изправените пред съд за ликвидиране са можели да изискат по-лека присъда, в случай че закононарушението е било осъществено на пълнолуние. От друга страна в тази фаза на Луната пациентите в психиатрична клиника „ Витлеем “ в Лондон са били оковавани и бити като превантивна мярка.

Тайните на Луната във водните знаци

На Луната има извънземни

През 20-те години на XIX в. немският астроном Франц декор Паула Груитуйзен оповестява, че с телескопа си е забелязал цели градове на Луната. Според него извънземните, които обитавали земния сателит имали развита инфраструктура, впечатляващи здания и даже замъци.

Луната е имала магнитно поле доста по-дълго от предстоящото

Повчето учени отхвърлили изказванието му, само че въпреки всичко той си печели достойнството един от кратерите на Луната да носи неговото име. Сър Уилямс Хершел, почитан английски астроном, също вярвал, че на Луната има извънземни и даже следял постоянно развиването им. През 1835 година даже нюйоркското издание “Сън “ разгласява поредност от няколко публикации, свързани с евентуалното битие на живот на Луната.

Нацистите имали база на Луната

След края на Втората международна война стартират да се популяризират клюки, че немските астронавти са стъпили на Луната и са построили строго секретна база там. В някои от тях даже се твърдяло, че Хитлер е инсценирал гибелта си и е отишъл в базата на Луната, където да изживее останалите си дни на мира.

Цялата ранглиста вижте във видеото на канала top_of_the_tops във Vbox7.com

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Четете още:

Частично лунно затъмнение у нас. Вижте по какъв начин изглеждаше Луната

Пълните слънчеви затъмнения стават все по-голяма необичайност

Тайните на Луната във водните знаци
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР