От групата на Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София“)

...
От групата на Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София“)
Коментари Харесай

Калановски в СОС: България решително застава на правилната страна на историята и помага на Киев

От групата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) в Столичния общински съвет (СОС) излязоха с декларация във връзка две години от началото на войната в Украйна. Декларацията беше прочетена при започване на съвещанието от общинския консултант Веселин Калановски. 

Погазването на мира, интернационалния правов ред и териториалната целокупност на Украйна стартира преди цяло десетилетие с окупацията на Кримския полуостров и сепаратистката акция в Донецк и Луганск, сподели Калановски. По думите му систематичният гнет, бомбардировките и избиването на цивилни, отвличането на деца и русифицирането на украинци в окупираните от Кремъл територии, са прогонили милиони украинци от родната им земя.

В декларацията се показва, че е жизненоважно за бъдещето на нашия свят помощта за Киев и смелия украински народ да не се разколебава, а да се усилва и да продължи толкоз дълго, колкото е належащо.

Въпреки опитите на пропутинските сили у нас да осуетят поддръжката на публична София за Киев, България уверено застава на вярната страна на историята и оказва нужната военна, икономическа и филантропична помощ, сподели още общинският консултант.

Героите на Украйна не са единствено на фронта и в бомбоубежищата из „ тероризираните украински градове “ на хиляди километри от боевата линия, а всекидневно са измежду нас - тук в София, трансформирала се във втори дом за десетки хиляди деца, младежи и възрастни хора, потърсили леговище от съветската експанзия, сподели Калановски.

По думите му отговорността на общинските съветници като политически представители в София изисква да продължат да подкрепят социално-икономическата интеграция на украинските бежанци, да основават благоприятни условия за професионалното, академичното и личностното им развиване и да създадат всичко по силите си, с цел да е допустимо украинците в София да получават поддръжката, солидарността и гостоприемството, които заслужават.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР