От готови кори за баница ще приготвите чудна вкусотия ,

...
От готови кори за баница ще приготвите чудна вкусотия ,
Коментари Харесай

Най-вкусната рецепта с кори за баница – сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до вечер!

От подготвени кори за баница ще приготвите чудна вкусотия, за която другояче си давате парите в пекарната! Уникална домашна баница с шунка и кашкавал – сочна, вкусна и ароматна! За нула време се прави и може да я хапвате за закуска, обяд и даже – вечеря:

Домашна баница с шунка и кашкавал

Продукти:

1 пакет подготвени кори за баница (18 бр., малко по-дебели от тези за баклава)

2 яйца

150 мл прясно мляко

1 супена лъжица брашно

1 супена лъжица бакпулвер

малко сол на усет

50 ​​г масло

кашкавал и шунка на усет, а може и различен заряд по желание

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте две яйца и прибавете 150 мл прясно мляко.

Разтопете 50 г масло или маргарин на доста слаб огън или в микровълнова фурна, след което изчакайте малко да изстине и прибавете към млякото с яйцата.

 мляко с яйца

Отгоре прибавете супена лъжица брашно, половин пакетче бакпулвер и малко сол (около една чаена лъжичка) към сместа, след което разбийте добре с бъркалка или миксер, както сметнете за добре.

 мляко с масло

Трябва да получите гладка примес без бучки.

 заливка баница

Отворете корите, след което поставете върху работната повърхнина огромно парче хартия за печене (по-голямо от корите). Поставете кора и с кухненска силиконова четка нанесете приготвената примес по цялата ѝ повърхнина.

 кори за баница мазане

Отгоре се покрива с втора кора, а върху нея се поръсва настърган кашкавал. След това се покрива с трета кора, като също се намазва с приготвената примес и се покрива с четвърта кора.

 кора с кашкавал

 кора за баница

Върху четвъртата кора наредете тънки листа шунка, като ще ви трябват почти 12 приблизително огромни тънки листа.

 баница с шунка

 Покрива се с петата кора и се намазва по цялата повърхнина с яйчената примес. Покрива се с шестата кора и се поръсва с настърган кашкавал.

 баница с шунка и кашкавал

След шестата кора стартира навиването на рулото. Така че имате кора, кора, кашкавал, кора, кора, шунка, кора, кора, кашкавал. Мажат се единствено тези кори, върху които няма плънка. Повторете процедурата с останалите кори, тъй че да се получат три рула.

 руло с кашкавал

Внимателно наредете навитите рула в приблизително огромна тава, постлана с хартия за печене, след което намажете от горната страна с останалата част от яйчената примес. Намажете ги добре от горната страна, само че и в профил.

 рула с шунка и кашкавал

Поставете ги в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 40 минути. Оставете изпечената баница да изстине малко, след което я нарежете и сервирайте.

 баница с шунка и кашкавал

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР