От големите банки на Wall Street до магазините за хранителни

...
От големите банки на Wall Street до магазините за хранителни
Коментари Харесай

Ню Йорк въвежда задължителни ваксини срещу Covid-19 и за частния сектор

От огромните банки на Wall Street до магазините за хранителни артикули - всички частни работодатели в Ню Йорк ще би трябвало да изискват от чиновниците си да бъдат имунизирани против ковид, предават американските медии.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че възнамерява да направи наложително имунизирането против Covid-19 и за работодателите от частния бранш със мощ от 27 декември. Основната причина за решението му е, че разпространяването на Covid-19 се усилва в най-населения град в Съединени американски щати, в това число процентът на хората, които имат позитивен резултат от проби за вируса.
 Новият кмет на Ню Йорк желае заплатата си в биткойни
Новият кмет на Ню Йорк желае заплатата си в биткойни

" Ню Йорк ще бъде център на промишлеността на криптовалутите ", разяснява Ерик Адамс

През ноември американски апелативен съд удостовери решението си да отсрочи заповед на президента Джо Байдън, съгласно която компании със 100 или повече служащи би трябвало да изискват ваксини против Covid-19, като отхвърли предизвикването от неговата администрация, написа Reuters.

Служителите в обществения бранш към този момент подлежат на такова обвързване, само че в този момент наложителната имунизация ще бъде разширена и ще обхване всички чиновници в частния бранш.

Кметът на Ню Йорк обави още, че всеки на възраст от 12 или повече години, който желае да вечеря на закрито в ресторант, да отиде на фитнес или да гледа някое шоу, ще би трябвало да показа доказателство, че е получил две ваксини. В допълнение, децата на възраст от 5 до 11 години ще би трябвало да покажат доказателство за най-малко една доза от ваксина против ковид.
 Шефът на СЗО разкритикува производителите на ваксини против Covid-19, че са печелбари
Шефът на СЗО разкритикува производителите на ваксини против Covid-19, че са печелбари

Гебрейесус прикани фирмите да спрат новите продажби за страните с имунизирани 40% от популацията и нагоре

Ню Йорк има население от 8,8 милиона души, като 3,7 милиона съставляват работната мощ в частния бранш на града. Около 5,8 милиона нюйоркчани от всички възрасти са изцяло имунизирани, до момента в който 84 на 100 от възрастните или 5,9 милиона от 7 милиона души на възраст на 18 и повече години са получили първата си доза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР