От години в Благоевград няма денонощна аптека и това е

...
От години в Благоевград няма денонощна аптека и това е
Коментари Харесай

Кога Благоевград ще има денонощна аптека?

От години в Благоевград няма денонощна аптека и това е проблем, който тормози жителите на града. Всеки споделя, че най-малко един път му се е налагало да търси избрани медикаменти отвън работното си време или през почивните дни, когато аптеките са затворени, написа Българска национална телевизия.

Около Коледно-новогодишните празници е имало сериозен проблем с достъпа до медикаменти, като даже вендинг в машините с медикаменти в града са били изпразнени.

В началото на ноември предходната година започнаха договаряния сред община Благоевград и магистър-фармацевтите в града.

" Общината е подготвена да свърши това, което е належащо. Намерихме съгласие, когато седнахме на масата, само че тази активност извънредно доста зависи и от самите фармацевти и тяхното предпочитание да откликнат на публичните настроения. Като община ние можем да отделим средства и ще го създадем. Оказва, че парите не са най-важното, само че това сме подготвени да предоставим. Надяваме се фармацевтите да откликнат на тази подадена ръка ", съобщи Илко Стоянов - кмет на община Благоевград

По думите му най-големият проблем са нощните смени, които не излизат на сметка за търговеца, а и никой не желае да работи нощем, по тази причина общината може да го компенсира.

" Проблем с парите се оказа, че не съществува - общината и кметът откликнаха. Липсата на промени в лекарствената политика докара до такава степен да не може чисто търговски да се компенсират тези нощни смени. Труден е преходът, към 10-на години няма нощни смени, фармацевтите не дават такива смени. Предстоят диалози с хората, които предстоят да дават нощни смени. Към този стадий хората не са задоволителни, само че чакаме след края на празниците, когато всички са на линия, да се проведат диалози ", изясни доктор Константин Качулев - зам.-председател на Регионалната фармацевтична гилдия в Благоевград.

Очаква се позитивен резултат, това е мнението и на притежателите на аптеките, уточни още доктор Качулев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР