От години се води битката БСП да я няма. Но

...
От години се води битката БСП да я няма. Но
Коментари Харесай

Свиленски: БСП не е с рещу еврото

" От години се води борбата Българска социалистическа партия да я няма. Но ние демонстрираме, че България има потребност от такава партия. Очаквам българските гласоподаватели да излязат да гласоподават и да поддържат партиите, които мислят за България, както и да има излъчено постоянно държавно управление след тези избори ". Това сподели пред БНР Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

И уточни, че служебният кабинет не стопира да се меси директно в предизборната акция:

" Тези хора са излъчени да вършат почтени, транспарантни, демократични избори, да обезпечат изборния развой, а не да дават оценки на политическите партии, които вземат участие в него ".

Свиленски добави, че българските социалисти ще гласоподават на вътрешнопартиен референдум с кого биха желали Българска социалистическа партия да взе участие в ръководството.

Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия не е против въвеждане на еврото, а е за влизане в еврозоната, когато страната ни е подготвена за това.

" Което говорехме през цялата предходна година - че България не е подготвена от 1 януари 2024 година, и то не поради неприети закони, а поради високата инфлация, поради това, че Брутният вътрешен продукт не дава отговор на изискванията, стана ясно и преди два дни ".

По думите му таван на цените би предпазил хората от това да станат жертва на високите цени - от 12 лв. кашкавал в мандрата до 30 лв. - в магазина.

" Трябва да се борим за закон против спекулата. Когато го предложихме преди година и половина, ни упрекнаха в комунизъм, в непазарна стопанска система. Но това нещо го има към този момент в Европа. Какво би трябвало да чакаме? Инфлацията да стане 40%? Приоритетът на целите за нас са цените и приходите на жителите ".

На въпрос за настояването на водачи от Демократична България за премахване на президента Румен Радев, той отговори, че е значимо първо да се формулират претекстовете и да се види дали има съображение за импийчмънт.

Според него описът " Магнитски " не е тематика за Българска социалистическа партия, тъй като правосъдната система се е произнесла за хората, които са членове на партията и са в него:

" Румен Овчаров е оневинен на две инстанции. За другите хора в листата няма дейности... Приказки кой какъв брой милиона къде има - всеки може да приказва, само че трябват обстоятелства. Няма доказателства, а има обвинявания ".
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР