От години се извършват планови ремонти, защото не може да

...
От години се извършват планови ремонти, защото не може да
Коментари Харесай

Броят на пътните съоръжения, които имат нужда от ремонт, можело да нарасне

От години се правят планови поправки, тъй като не може да се ремонтират всички виадукти в България по едно и също време. Това сподели в изявление за БНР инж. Павел Диковски - заместник-председател на Българската браншова камара „ Пътища ".

Според него ЖП-мостове и пътни уреди могат да се ремонтират по едно и също време, тъй като двата типа превоз съвсем не се дублират, само че: „ (...) са нужни средства в изключително огромни параметри. Проблемът е финансов, не е софтуерен или механически ".

Винаги на търговете за поправки аплайват най-малко 5-6 компании, което приказва, че имаме строителния потенциал, уверен е Диковски. Големите неремонтирани виадукти по Автомагистрала „ Хемус " и някои уреди по републиканската пътна мрежа имат потребност от незабавна интервенция, добави той и предизвести, че броят им може да нарасне над 17 при прегледите. Някои уреди към този момент не дават отговор на актуалните условия, само че са били настоящи, когато са планувани в предишното, добави той и уточни като подобен проблем отводняването на платната на виадуктите.

Според специалиста, общините би трябвало да търсят пари от бюджета за ремонт на пътищата си, само че не и да ги желаят от тол-системата: „ Все още, както споделя българският народ, рибата е в морето - не сме пуснали системата в деяние и не знаем какво ще събираме, а някой към този момент желае част. Второ, тази система, в множеството страни от Европейския съюз, е предопределена за републиканската пътна мрежа, а не за общинската. Пренасочване на коли 100% мога да подсигурявам, че няма да има, тъй като никой няма да напусне републиканския път, който е преди малко ремонтиран, с цел да се качи на четвъртокласен път, който не е ремонтиран в последните 25 общините ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР