От години се говори за това доколко марихуаната облекчава и

...
От години се говори за това доколко марихуаната облекчава и
Коментари Харесай

Влияе ли канабисът раковите клетки

От години се приказва за това до каква степен марихуаната облекчава и се бори с разнообразни ракови болести. До момента редица проучвания демонстрират главно палиативния й резултат - да облекчава болката, да понижава възприятието за гадене и да възстановява апетита.
 Коноп, промишлен коноп, марихуана, въглеродно неутралните материали и гълтам ли повече въглерод от горите
С марихуна против парниковите излъчвания

Иновативен метод да се оправим с казуса

на университета " Чарлз Дарвин " в Австралия обаче демонстрира, че характерен дестилат от канабис - cannabinoid PHEC-66 от сорта канабис сатива, понижава растежа на раковите кафези при рак на кожата и даже провокира унищожаването им.

Eкстрактът се свързва с рецепторите на меланома клетките, като по този начин управлява растежа им и даже провокира увреждането, и гибелта на част от тях.

" Увреждането на клетките на меланомата пречи на клетките да се разделят, като вместо това стартира програмирана клетъчна гибел, наречена апоптоза ", разяснява доктор Назим Насър, един от създателите на проучването.
 Снимка 575969

Той добавя, че актуалното проучване е значимо, тъй като капацитетът на канабиса като антираков сътрудник не е изследван изцяло. Новото изследване е извършено единствено in vitro - в лаборатория, в особено култивирани меланомни кафези, а не при хора или животни.

Екипът на доктор Насър признава, че същинската работа занапред следва, тъй като към момента не явен механизмът, по който cannabinoid PHEC-66 работи против клетките на.
 Снимка 575970

Следващата фаза са проби с животни, както и предклинични проучвания, които да валидират и изследват в дълбочина успеваемостта на екстракта от канабис в лекуването на рак на кожата, пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР