От години се говори за глобалното затопляне и че то

...
От години се говори за глобалното затопляне и че то
Коментари Харесай

Точка на кипене - какво причини масовото измиране на делфини в Амазонка

От години се приказва за световното стопляне и че то е нещо напълно действително, а не просто плод на тайни теории. С всяка година пък се убеждаваме от ден на ден в това.
 Можем ли да се оправим с световното стопляне със супер бяла багра
Как с бяла багра да спрем световното стопляне

Звучи добре, само че дали е постижимо

Поредната алена лампичка светва с новината за всеобщо измиране на делфини в река Амазонка. Според Vice,  към 120 речни делфина са умрели в границите на седмица, като повода не е замърсяване на водата.

Експерти считат, че всеобщото измиране се дължи на сушата, съпроводена с рискови високи температури, които изтезават района. Разбира се, ще бъдат извършени спомагателни проучвания, подкрепени от бразилското държавно управление, с цел да стане ясна точната причина за гибелта на делфините.
 Снимка 636639

Въпросните специалисти обаче са уверени, че са в основата на случилото се. Като образец те дават, че температурата на водата в езерото Тефе е надхвърляла 39 градуса по Целзий. Освен това, се оповестява за хиляди умрели риби в района поради дефицит на О2 в сладководната система.

Около 80% от умрелите делфини са розови, до момента в който останалите 20% са сиви. Тези типове са се приспособили към сладководните екосистеми на Амазонка, което прави местоописанието им лимитирано и са уязвими при екстремни горещини.
 Речният делфин, пеперудата призрак и животните, които живеят единствено в Амазонската джунгла
Животните, които живеят единствено в Амазонската джунгла

Под директна опасност от изгубване

Районът към Тефе страда от суша и липса на дъжд от седмици, което е понижило равнището на водата в някои от реките и езерата с до три метра.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР