От години се говори, че Дуейн Джонсън трябва да влезе

...
От години се говори, че Дуейн Джонсън трябва да влезе
Коментари Харесай

Кой е Черния Адам и какво трябва да знаем за него

От години се приказва, че Дуейн Джонсън би трябвало да влезе в света на супергероите, като не е свързван с доста и разнообразни функции, а с една единствена - тази на Черния Адам.

Нов филмов откъс на " Черния Адам " с Дуейн Джонсън

Хаосът ще бъде отпушен

Самият Джонсън повтаря, че е роден да изиграе героя, като най-накрая му се отдаде тази възможност и преди пандемията DC и Warner Bros. дадоха зелена светлина това да се случи. Въпреки че COVID-19 обърка много работния график на Скалата и фотосите на кино лентата бяха отлагани, както и премиерата, несъмнено, сме единствено на няколко седмици разстояние от това да го забележим по кината.

Все още няма по какъв начин да знаем тъкмо по какъв метод Черния Адам ще се впише в леко обърканата киновселена на DC, само че е имало проекти той да се появи на огромен екран още преди няколко години в " Шазам! ". Тогава обаче Дуейн Джонсън е споделил тежката си дума, че сходен ход няма да е в интерес на героя му и той заслужава да бъде показан на света в независим филм.

И до момента в който Джонсън е ангажиран да обикаля по разнообразни точки на света, с цел да промотира " Черния Адам ", ние ще се срещнем малко по-добре с героя, с цел да сме добре готови, когато пристигна моментът да отидем на кино, с цел да го гледаме.

Произход

Създатели на облика са Ото Биндър и Си. Си. Бек, като първата му поява в комикс на DC е през 1945 г. За кино лентата към момента не можем да сме сигурни, само че в комиксите героят произлиза от античен Египет и същинското му име е Тет Адам.

Той бива определен от могъщия вълшебник Шазам да бъде преносител на суперсилите и да прави добрини, само че в последна сметка събитията се подреждат по този начин, че използва силите си, с цел да сее съсипия и гибел. Нещо, което бе загатнато още през 2019 година в " Шазам! ".

Според MovieWeb, Черния Адам е употребявал силите си, с цел да убие фараона и господства над цялостен Египет. Но това не се е харесало на магьосника, който му е дал тези сили. Той съумява да го изпрати на далечна звезда поради това изменничество. И по този начин светът е освободен от Черния Адам за идващите 5000 години. Но той се завръща.

В комиксите се изправя против Били Батсън, който с хитрост го подмамва да изрече вълшебната дума - Шазам!, с което още веднъж да се трансформира човек и да почине, тъй като действително е на цели 5000 години. През 1973 година обаче героят още веднъж е върнат към живота в комиксите. През годините е включван в няколко анимационни сериала, само че до момента в никакъв случай не сме го виждали на огромен екран.

Макар да е правил несгоди, Черния Адам е дипломиран не като изверг, а като антигерой, тъй като непрекъснато се бори с положителното и неприятното в себе си. Нещо като Венъм за Marvel.

Кой е новият супергерой от вселената на DC

И какво знаем за него

Суперсили

Това може би е по-интересната част, тъй като точно тя вълнува множеството почитатели, а и дава зрелището. Самият Дуейн Джонсън твърди, че Черния Адам е тъкмо толкоз мощен, колкото и Супермен - най-могъщият супергерой на DC. Но пък счита, че сред двамата има една съществена разлика - Супермен не би умъртвил човек, до момента в който Черния Адам не се колебае да го направи, следвайки личния си честен код.

Накратко - Черния Адам черпи силите си от египетските богове. Безсмъртен е и има свръхчовешка устойчивост, скорост и мощ. Може да лети, несъмнено, като може да манипулира хората посредством внушаемост. Владее също и телекинеза. От ръцете си пък може да хвърля мълнии.

Основната му уязвимост е магията, само че тя би трябвало да бъде доста мощна и вярно използвана срещу него. Също по този начин превръщането му още веднъж в Тет Адам, тъй като незабавно би починал поради всички 5000 години, които са минали. 

Филмът

Преди да сме го гледали, няма по какъв начин да сме сигурни кое от всички неща от комиксите ще бъде взаимствано. Но от филмовите откъси разбрахме, че Тет Адам е бил в хибернация през последните 5000 години, само че бива разсънен.

И пред него почти има два избора. Единият е да използва силите си, с цел да унищожи света, а другият - да се трансформира в негов избавител, а за какво не и покровител. Важна роля в " Черния Адам " ще играе Общността на справедливостта, предвождана от Доктор Съдба (Пиърс Броснан), на която обаче ще обърнем особено внимание.

Трейлърите обаче ни подсказват, че освен Черния Адам ще съставлява проблем за Общността на справедливостта, тъй като на дневен ред ще бъде и въпросът по какъв начин да спрат демоничния изверг Сабак, който желае да трансформира Земята в Ад. Поне все още не знаем по какъв начин филмът ще се впише в досегашните филми на DC, само че чакаме да има някаква връзка с втория филм за Шазам, който би трябвало да забележим през март 2023 година

Премиерата на " Черния Адам " е на 21 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР