От години Методи Лалов, по подобие на ментора си Лозан

...
От години Методи Лалов, по подобие на ментора си Лозан
Коментари Харесай

Методи Лалов пак реве като първокласник, че ВСС не го освобождавал от длъжност

От години Методи Лалов, по сходство на ментора си Лозан Панов, политиканства и марширува по всевъзможни грантови „ митинги “ срещу държавността и правораздаването, дружно с приятелите си от „ Да(Й) България “ и присъдружното на Цветан Василев Неправителствени организации БОЕЦ, въпреки по закон съдиите да са деполитизирани.

Пред заплахата Висш съдебен съвет да го изхвърли позорно от системата, поради формираните му дисциплинарни производства, на 2 август Лалов подаде оставка, а незабавно по-късно Христо Иванов и Радан Кънев оповестиха, че щял да води листата за общински съветници на обединяването на олигархичното задкулисие „ Демократична България “.

Същевременно се оказа, че скандалният магистрат освен че не е написал правосъдните си актове по цели 111 каузи (!), само че желае и да изостави други 130 висящи правосъдни производства, които да се разпределят на негови сътрудници. Но в случай че за последното няма спънка да бъде направено при освобождението му от служба (разбира се, с риска за тръгващите изначало каузи да изтече отминалостта за търсене на наказателна отговорност, както и да се натоварят в допълнение съдии, прокурори, юристи, движимости лица и подсъдими, които ще бъдат принудени да правят всички процесуални дейности наново), то Лалов няма по какъв начин да напусне системата, до момента в който не изпише актовете по към този момент завършените производства. Макар доста добре да знае това, Лалов не пропуща да се жалва пред медиите на Иво Прокопиев, че видите ли, Висш съдебен съвет прилагала „ двоен стандарт “ и не го освобождавала от служба.

Членът на Съдийската гилдия Вероника Имова обаче към този момент изясни, че първо Лалов би трябвало да съобщи решенията по тези 111 каузи, и едвам по-късно Висш съдебен съвет да гласоподава оставката му. Даде и образец с други две съдийки, по отношение на които е процедирано по същия метод. Отделно от това, през месец август членовете на Висш съдебен съвет са и в легален отпуск, тъй че воплите на Лалов нямат никакво съображение.

Получава се обаче фактически абсурд – към момента официално настоящ арбитър като него, към този момент да е разгласен като претендент за общински консултант на политическа партия!
Пита се тогава в задачата, по какъв начин въобще Лалов ще напише „ деполитизирано “ актовете по висящите си каузи и няма ли да бъде това съображение тези актове да бъдат атакувани на това съображение пред по-висшата правосъдно инстанция?

Както постоянно обаче, биещите се в гърдите психодесни „ моралисти “ не се интересуват от закона, а само от това да разрушават правосъдната система и да основават предпоставки за безвластие. Всъщност, това е задачата им от години, по сходство на менторите им – обвинените Прокопиев и Василев, надяващи се да получат индулгенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР