От години легендарният вокалист и басист от британската група Pink

...
От години легендарният вокалист и басист от британската група Pink
Коментари Харесай

Защо Роджър Уотърс нарече Марк Зукърбърг идиот“

От години именитият вокалист и басист от английската група Pink Floyd - Роджър Уотърс, е измежду най-върлите бранители на човешките права.
 Мадона, Евровизия, Роджър Уотърс и една молба
Какво желае Роджър Уотърс от Мадона

И какво общо има Евровизия с това

Вероятно мнозина помнят още абсурда с Джулиан Асанж - основателя на платформата за шерване на класифицирана информация.

През 2019 година австралийският програмист Асанж беше упрекнат по 18 точки от Закона за шпионажа на Съединени американски щати за издание на строго секретни материали. Последните му били предоставени от анализатора на американското военно разузнаване Челси Манинг през 2010 година

През 2020 година държавното управление на Съединени американски щати изиска Асанж да им бъде предаден. Същата година Роджър Уотърс, дизайнерката Вивиан Уестууд, някогашният гръцки финансов министър Янис Варуфакис и други фамозни и уважавани персони излязоха на митинг в Лондон против желанието на Щатите да бъде екстрадиран.

Основателят на WikiLeaks нееднократно се е изказвал срещу платформата Фейсбук, която през 2011 година в изявление за CNET назовава " ужасяваща шпионска машина ". Той също по този начин има вяра, че Гугъл и Yahoo имат " вградени интерфейси за разузнаването на Съединени американски щати ".

Затова и когато от Instagram неотдавна оферират на Роджър Уотърс да платят авторските му права за шлагера " Another Brick in the Wall (Part 2) " от 1979 година, 77-годишният музикант изрично дава отговор: " Няма метод ". От компанията му оферират " голяма сума пари ", с цел да употребяват известната мелодия за своя акция.

" Те желаят да я употребяват, с цел да създадат Фейсбук и Instagram още по-мощни, в сравнение с са сега, с цел да продължат да цензурират всички нас, както и да попречат историята за Джулиан Асанж да излезе измежду необятната аудитория... ", споделя огромният музикант пред Independent.

Коментира също, че към момента има някаква власт по отношение на контрола върху публикуването на песните му и няма да застава на страната на Марк Зукърбърг, който намерено назовава " глупак ".

От Фейсбук настояват, че с Уотърс са се свързали от маркетинговата организация, с която компанията работи, и че със Зукърбърг не са обсъждани финансови детайлности.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР