От години живея в нечовешки условия и съм принуден да

...
От години живея в нечовешки условия и съм принуден да
Коментари Харесай

Инвалид пропищя от съседи роми, наводнявали го постоянно

" От години пребивавам в безчовечен условия и съм заставен да търпи непрекъснати наводнения от съседите си ". Това се оплака пред " Марица " Антон Тенев, който е трудноподвижен и освидетелстван от ТЕЛК като неработоспособен. Той е единственият българин в населявания най-вече от роми блок на ул. „ Бъндерица 18 “ в регион " Източен ".

Мазилката в жилището му на всички места е олющена, тук-там бетонът е мощно изронен и се вижда армировката, която е мощно корозирала. Миризмата в стаите е непоносима, а терасата пък е паднала сама.



Антон Тенев работи като надзирател на помпа в Оперативна програма „ Чистота “ и взема минимална заплата. Към нея той прибавя и още 255 лева инвалидна пенсия.

„ Част от парите ми отиват за заеми, които съм теглил преди години. Не мога да ги върна, тъй като нямат право да запорират минималния ми приход. Всеки път обаче, когато получа 50-60 лева награда, банката я прибира “, жалва се Антон.

Освен че е трудноподвижен, той има и има полиневропатия, страда от тежка форма на диабет и е инсулинозависим, а инхалаторът стои до леглото му. Една спринцовка инсулин му отива за два дни. Не е фамилен, живял е с татко си, само че от 20 години, откогато татко му е умрял, е самичък в мизерията. Използва единствено спалнята, тъй като това е единствената стая, в която има ток.

Електрическото зареждане дало на късо при едно от четирите наводнения,

на които бил подложен от съседите. Решил да не оправя инсталацията, тъй като течовете над него били систематични. „ Преди 2 години три дни течеше вода с налягане, тъй като беше спукан централният тръбопровод и никой не искаше да вземе ограничения. Вкъщи на пода имаше 4 пръста вода “, споделя Антон Тенев. При различен случай пък течът бил от петия етаж и оливал плочата в продължение на месец, до момента в който най-после съседите не се съгласили да отстранят казуса.

През годините неведнъж се опитвал да събере останалите поданици на входа,

с цел да решат проблема с непрекъснатите наводнения, само че безрезултатно.

Дори изпратил писмо до районния кмет, в което помолил за оглед на изискванията, в които живее. Заключението на специалистите било, че плочата е компрометирана поради непрекъснатите течове, идващи от живеещите на третия етаж.

Предписанието било - да си отстранят повредата. Тогава Тенев поискал да бъде изместен в общинско жилище, само че това му било отказано, защото има апартамент на негово име. Едно от изискванията за обезпечаване на жилище от Общината е хората да не имат благосъстоятелност.

„ Искам да се махна отсам и да реша казуса. Никога нищо няма да се оправи тук. Стига ми една боксониера. Ще харижа този апартамент на някого за по-малък или пък в случай че се откри малко жилище, за което да заплащам наем 50 лева “, твърди обезвереният Антон Тенев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР