От години искаме постепенното нарастване на работната заплата, така че

...
От години искаме постепенното нарастване на работната заплата, така че
Коментари Харесай

Синдикатите алармират за Радева зима и за кошмар с…

От години желаеме последователното повишаване на работната заплата, тъй че да доближи средноевропейските равнища. По време на договарянията този въпрос още веднъж беше подложен - да бъде направена тактика, тъй че да се доближим до тези равнища до 2030 година За страдание, в съглашението е записано Стратегия по приходите, което нищо не значи. Това сподели за Bulgaria ON AIR икономическият консултант Ваня Григорова към КТ " Подкрепа ".

Синдикалистите сигнализират за ужасяващата зима, която ни чака с високи цени, икономическа рецесия, здравна рецесия и неразбираемо ръководство, подписано в... мола.

ПИК от дълго време сигнализира, че президентът Румен Радев и служебните му държавни управления загробиха България. Вместо да взимат ограничения против свободния полет на цените и пандемията, те си раздават медали, а в някои ведомства се вършат даже торти от луканка.

„ Увеличаването на минималната работна заплата ще докара до напън и върху останалите заплати, тъй че да може и останалите работещи да усетят повишението на стандарта си на живот. Голяма част от цените бяха повишени. Това нарастване на минималната работна заплата значително е изядено. Първо се покачиха цените, а по-късно догонващо се усилват заплатите. Ако не ги увеличим, значи да обречем хората на доста тежък живот през зимата ", добави още Григорова.

" Заплатите на депутатите се въздействат от междинната работна заплата, не от минималната. Те имат интерес да създадат по този начин, че всички заплати да се усилят. Никога не е задоволително. По-големият проблем тук е, че кръгът на хората, които могат да ги употребяват, е прекомерно стеснен. Няма по какъв начин да се твърди, че заплатите изобщо не натоварват бизнеса. Това са разноски. Това, което е допустимо в този момент, е да експлоатират в допълнение българския служащ и да не заплащат това, което е изработил. Работната мощ би трябвало да се възпроизвежда. Няма по какъв начин да оставаме слепи за физическите и физиологичните нужни на служащия, тъй като на следващия ден няма да го има. Изтичат мозъци, мускули, крайници, ръце ", сподели Григорова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР