От години Горан Благоев, публицист и водач на листата на

...
От години Горан Благоев, публицист и водач на листата на
Коментари Харесай

Колко време още МОЧА ще се издига над националното ни достойнство, пита Горан Благоев

От години Горан Благоев, журналист и лидер на листата на " Републиканци за България " в 23 МИР-София, повдига въпроса за паметниците на Съветската войска в столицата и страната.

Специално в София този монумент на окупатор е даже по-величествен и по-грандиозен от тези на българската войска. Този факт не трябва да се подценява, а съгласно Горан Благоев това е признак за тежък недостиг на национална памет и достолепие.

Неслучайно паметникът в центъра на столицата е наименуван МОЧА - Мемориал на окупационната Червена войска , акцентира Благоев и напомня, че още през 1993 година Столичният общински съвет е приел решение за демонтирането му, само че доста от софиянците не знаят за това решение

Чакаме към този момент 28 години решението да бъде изпълнено и какъв брой време още ще е по този начин, пита Горан Благоев и изяснява: МОЧА е дело на българското верноподаничество , а не е мемориал на починали войни - т.е. даже не е под закрилата на интернационалните конвенции за военните монументи на непозната територия. Затова демонтирането му няма да е посягане върху паметта на починалите червеноармейци, а израз на българското национално достолепие.
 Снимка 441820
Източник:

Крайно време е решението от 1993 година да стане факт и " Републиканци за България " ще стартират акция за осъществяването му незабавно след изборите. " Парадоксалното е общинската власт, която е в ръцете на ГЕРБ, да не прави нищо по този въпрос. Създава се тягостното чувство, че партия, която се обявява като проевропейска, де факто се държи като проруска . А това е явно и в други сфери - като, да вземем за пример, прословутия " Турски поток ". Да не приказваме за съдружните сътрудници на ГЕРБ... ", декларира Горан Благоев.

В този подтекст може да бъде подложен и последният скандал с шпионската спекулация, в която бяха забъркани чиновници на военното министерство и Народното събрание, предоставяли информация от боен темперамент на Русия. За Благоев е смущаващо и че военният министър Красимир Каракачанов е наградил единия от тях с отличие " за военна героизъм " : " Представяте ли си какъв парадокс?! Награждаваш чиновник, който в действителност работи против българските ползи . При това за пари, а не от идейни подбуди? " По думите му сме станали за смях пред сътрудниците ни в НАТО и е лъснал имиджът ни на Троянски кон.

" Кой в Европейски Съюз ще има доверие в страна , чиито високопоставени чиновници с достъп до секретна информация се оказват съветски шпиони?! Политическата нравственос изисква при подобен гаф министърът да си подаде оставка, без значение, че до изборите остават десетина дни. Така би посочил морал, показва Горан Благоев, който задава и въпроса и дали създаването е почнала по личен сигнал или първо шпионската група е била прихваната от партньорските служби.

Горан Благоев разяснява и обстоятелството, че министър Каракачанов към момента акцентира, че не е правил нищо неправилно, макар работата си като сътрудник Иван към Държавна сигурност и изяснява, че постоянно и във всички времена тайните служби в действителност се занимавали с едни и същи тематики.
 Мавзолеят в София се завръща, към този момент алегорично
Мавзолеят в София се завръща, към този момент алегорично

Пространството ще се назовава " Площадка Мавзолей "

Все още обществото ни е в тежък дълг поради неизпълнената 31 години лустрация и е неприемливо десетилетия след измененията България да е единствената постсоциалистическа страна , която към момента да не е приключила този развой, съгласно Благоев. Недопустимо е да сме имали за президент два мандата човек с агентурен псевдоним " Гоце " или патриархът да е някогашният сътрудник на Държавна сигурност " Симеонов ". " Лустрацията не е възмездие, а морално отмъщение . Не може хора, които са се продавали на репресивния уред на тоталитарната страна и са вършели подлости за персонални облаги, да не престават да бъдат фактор в обществото ", декларира Горан Благоев.

Една от дилемите на Републиканците е точно в идващия парламент да прокарат и отстояват точно закон за лустрацията.

И сега тайните служби на тоталитарна България към момента са съхранили системата си за въздействие, счита Горан Благоев и показва като образец професор от Института по балканистика при Българска академия на науките, роден през 1970 година и осветен като сътрудник " Лечев " , член и на научни журита и научни препоръки, само че е прочут като виртуоз в провалянето на университетски състезания за персонални цели. " Той е унищожава кариери, само че никой не може да го спре, тъй като закон за лустрацията няма...Такива хора, без значение от възрастта си, още носят своя ДС-манталитет - мощни са в задкулисието, интригата, операциите и по този метод не престават да унищожават ориси. "

Но Българска академия на науките напълно не е единственият подслон за някогашни сътрудници на Държавна сигурност и комунистически списъки, които си сътвориха цялостен университет зад паравана на библиотекознанието. Там се преподава и национална сигурност и се фабрикуват на кг научни фрагменти, а Горан Благоев припомня за професорската купа на Светлана Шаренкова, съгласно която русофилството е национална идея, както и докторската степен на вицепремиера Мариана Николова от последните дни, макар констатациите за плагиатство.

Горан Благоев: " Не правя възражение един същински академик да има своите политически убеждения, само че от подобен съчинен научен " хайлайф " - да пази Господ България! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР