От години буните във Варна се рушат, но до този

...
От години буните във Варна се рушат, но до този
Коментари Харесай

Буните във Варна се рушат, някои от тях вече са пропаднали

От години буните във Варна се разрушават, само че до този миг не им е изработен ремонт. Съоръженията за подсилване на брега са извънредно значими, тъй като те пазят плажната линия от разрушителната мощ на морето.

От районното министерство обясниха, че планът за ремонт на брегоукрепителните уреди е включен в Средносрочната бюджетна прогноза за 2022-2024 година, съобщи Българска национална телевизия.

Четирите буни във Варна са издигнати сред 1982 и 1991 година и от този момент не им е юридически никакъв ремонт.

Оставени на милостта на морето през последните близо 40 години, през днешния ден те са в окаяно положение.

Някои от буните към този момент са пропаднали и е въпрос на време те да бъдат откъснати от брега. На други пък стърчат ръждясали арматурни железа и са извънредно рискови за хората.

През 2008 година има направен план за ремонт на брегоукрепителните уреди, само че до неговата реализация по този начин и не се стига. Миналата година " Геозащита " прави още един оглед на буните и установява очевидното - че те са в неприятно положение и се постанова незабавен ремонт.

А спешността е наложителна освен поради положението им, а и поради имиджа на Варна.

Освен на буните, незабавен ремонт би трябвало да се направи и на дамбата в региона на Рибарския плаж, която се свлече след проливни дъждове преди години.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР