От години БСП е със силно накърнен международен имидж и

...
От години БСП е със силно накърнен международен имидж и
Коментари Харесай

Петър Витанов: От години БСП е със силно накърнен международен имидж и тази тенденция допълнително се влошава

От години Българска социалистическа партия е със мощно оскърбен интернационален имидж и тази наклонност в допълнение се утежнява. Това сподели за БНР евродепутатът Петър Витанов, който бе изключен от Българска социалистическа партия на последния конгрес на партията.

" Все по-малко са общите неща сред европейска, международна левица, и Българска социалистическа партия. Случващото се в последно време дава антидемократичен отпечатък на партията. Този антиевропейски темперамент, който започваме да придобиваме, с посланията, които излъчваме. Това са несъмнено много плашещи и притеснителни сигнали, които се следят. Това основава един имидж, който е неподходящ “, добави още Витанов.

Според евродепутата е налице " обикновен опит да бъдат очернени момчетата и девойките, които бяха изгонени ".

" Не се е търсил никакъв спор. Нямаше нищо предумишлено, режисирано или дирижирано. Моята виновност и грях е, че подлагам на критика управлението. Считам, че в случай че продължаваме по този метод, резултатите на Българска социалистическа партия ще се утежняват “, сподели Витанов.

Витанов описа за противоуставна замяна на " значителен брой делегати " и всички преброители, " с цел да е несъмнено, че няма да зародят проблеми с отчитането и преброяването ".

" Ние там сме единомишленици, съидейници и да сложиш гавази по входовете, е унизително. Ние отидохме не с желание да вършим скандал, нито да вършим " атентат ". Политически Българска социалистическа партия не може да продължава по този начин. Българска социалистическа партия би трябвало да наподобява демократична, да се върне сложността на тази партия с другите идейни течения. Българска социалистическа партия би трябвало да възвърне своя проевропейски образ. Въпрос на време е не просто да бъдем оправдани, а да участваме във вътрешнопартийния живот, добави Витанов.

" Нас ни сплотява терзанието, загрижеността за една организация, към която сме принадлежали генерации наред. Можем да имаме редица разминавания по редица въпроси и това е било благосъстоянието на Българска социалистическа партия, само че главните полезности са същите. Кому е нужно да водиш война с пернишкия кмет ", който е най-успешният кмет на Българска социалистическа партия “, разяснява Витанов.

Плоският налог беше неточност и тя би трябвало да може да бъде поправена, сподели Петър Витанов. По думите му " разслоението в българското общество е извънредно огромно, несравнимо с другите страни в Европейски Съюз – най-голямата пропаст сред небогати и богати ".

Като " двуличие " той дефинира дебатите в Народното събрание, отдадени на домашното принуждение, а дебатът за Истанбулската спогодба съгласно него е бил " непоносим " и " опростачен ".

" Проблемът на българското общество, когато става дума за принуждение, не са джендърите. "

Временно Петър Витанов е решил да членува в немската социал-демократическа партия, до момента в който бъде възобновено участието му в Българска социалистическа партия. Той назова това решение алегорично.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР