От година на година и от век на век българският

...
От година на година и от век на век българският
Коментари Харесай

Регионален исторически музей - Габрово организира детски конкурс, посветен на Васил Левски ЛЪВСКИЙ СКОК КЪМ ВЕЧНОСТТА

От година на година и от век на век българският народ пази и предава облика и великото дело на Апостола на Свободата Васил Левски. За него са писани стихотворения и разкази от доста създатели – както негови съвременници, по този начин и наши. Съхранявани и излъчени от потомство на потомство са песни и митове, описващи моменти от живота му.

За да притегли вниманието на децата към поезията, отдадена на великия българин, и във връзка 150-годишнината от гибелта на Апостола,Регионален исторически музей – Габровообявява онлайн конкурс за декламиране на стихотворение на български създатели, отдадено на Васил Левски.

В конкуренцията могат да се включат деца от подготвителните групи на детските градини (4 – 7 години), възпитаници от началния (I – IV клас) и прогимназиалния (V – VII клас) стадий на обучение в габровските учебни заведения.

За присъединяване в състезанието е належащо родителите или учителите на участниците да изпратят видеозапис на осъществяване на стихотворение по желание, отдадено на Васил Левски, на е-поща:[email protected]. Електронното известие би трябвало да съдържа следната информация:

име и възраст на участника;

име на родителя или институцията и ръководителя, които показват участника;

телефон за връзка;

заглавие и създателя на творбата.

Крайният период за изпращане на видеозаписите е19.02.2023 г.включително.

С присъединяване си в състезанието, претендентите и техните родители дават своето единодушие за издание на материалите!

След приключването на периода за присъединяване, получените видеа ще бъдат оповестени на фейсбук страницата – Регионален исторически музей Габрово. Изпълненията от всяка възрастова група, които получат максимален брой лайкове в периода20– 28.02.2023 година ще бъдат отличени с предметна премия, а останалите ще получат грамота за присъединяване в състезанието. При еднакъв брой гласувания РИМ – Габрово резервира правото си да излъчи победител, като следва критериите за целокупност на рецитираното произведение, експресивност и влияние на осъществяването.

ВРЪЧВАНЕТО НА ГРАМОТИТЕ И НАГРАДИТЕ ЩЕ съдебна експертиза СЪСТОИ НА 6 МАРТ ОТ 17.00 Ч. В МУЗЕЕН ОБЕКТ „ ДЕЧКОВА КЪЩА “.

За спомагателна информация може да се свържете с нас на посочената нагоре е-поща.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР