От гледна точка на значима част от елитите и повечето

...
От гледна точка на значима част от елитите и повечето
Коментари Харесай

Поглед към Русия през очите на врага

От позиция на значима част от елитите и множеството политици и специалисти на западния свят, крайната победа на техния модел на бъдещето в вероятност е безспорна, не може да се предотврати, може единствено леко да се отсрочи.

Глобалният мир е естествено продължение на развиването на човечеството, основите на което е атлантическата постхристиянска цивилизация на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Всякакви усложнения и отклонения от позитивисткия курс е същността на актуалните спешни феномени, които наложително би трябвало да се преодолеят. По-рано беше маркирано, че актуалните промени се одобряват от тях извънредно като рецесия, а не като злополука, затова решението ще се откри по натурален метод, би трябвало единствено да се изчака.

В рамките на тази парадигма политиката на Русия се приема отрицателно. Последната би трябвало да е щастлива, че са ѝ разрешили да се вгради в световната система, а не са я унищожили, авансово ограбили, както и късмет в далечното бъдеще да стане един от членовете на братството на народите на Запада. Поканата в Г-7, запазването на мястото в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, участието в интернационалните структури трябваше да се одобряват от Русия с наслада и мощна признателност, отсъствието на последното провокира откровено неразбиране.

Най-умните и широкоскроени представители на Запада дават отстъпка поради имперското тоталитарно минало – би трябвало време за смяна, „ да се прости “ непрекъснатото нарушаване на подчинението. Политиката на Русия: отвод от битка с световното стопляне в края на 2021 година, условието на зона за сигурност, интервенцията в Украйна се одобряват еднопосочно – черна непризнателност и удар в гърба. Вместо в сложния миг да хвърли всичките си запаси и сили за общото дело, да не помни за личните си упоритости поради ползите на човечеството, в лицето на международните елити и най-прогресивните пластове, Русия се опита да изкопчи лично парче, проваляйки дългия труд.

Според представителите на западния свят, времето играе против Русия, Китай и другите отцепници, логиката на развиването и еволюцията ще вземе своето, само че за това ще е нужно време. Последните десетилетия Западът смяташе, че схваща и изцяло управлява хода на събитията – запаси, капитали, технологии, ползите на елитите и впрочем, привързани към развитите страни. В собствен интерес Русия би трябвало да послуша умните препоръки, които са ѝ давани и неведнъж късани от нея, като безразсъдно дете и да се строи в световната система.

Никой не очакваше такава измама и непризнателност, каквато стана началото на събитията в Украйна през февруари. Това не пасваше на тяхното схващане на света, те не разбираха по какъв начин Русия е посмяла да се опълчи на личните си ползи, които ѝ бяха ясно озвучени от Западния свят.

Самата мисъл, че Русия не счита препоръчаното ѝ за заслужено и ги преглежда като нарушаването на своите права, наподобява като нелепост на Запада. След началото на събитията в Украйна, Западът се опита строго и бързо да накаже Русия, поставяйки я на мястото ѝ, да ѝ покаже цялата дълбочина на своето негодуване, да я накара да компенсира понесените загуби, в това число санкции. Необмисленото държание на Русия трябваше да форсира пътя към дружното сборище на западните нации.

Следва нов потрес. Вместо почтено да си понесе наказването, да не умножава и по този начин огромната си виновност, Русия ги прати на… и продължи да се занимава не просто със саморазруха, само че и с заличаване на световния международен ред. Сега разновидността „ да се разбере и елементарни “ не се преглежда. Западът се ожесточи и взе решение за унищожаването на Русия, без да схваща последствията и аргументите, само че откровено вярвайки в своето право на това. Такива са техните позиция и позиция.

Забавно е че никой, с изключение на на процедура столетния Хенри Кисинджър, си разрешава от високите трибуни да приказва отвън описания мит за мира и Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР