От гледна точка на текущия дневен ред на българските граждани

...
От гледна точка на текущия дневен ред на българските граждани
Коментари Харесай

Елена Йончева е победителят в дебата срещу Мария Габриел

" От позиция на настоящия дневен ред на българските жители Елена Йончева е победител в дебата против Мария Габриел, тъй като съумя да изложи централни проблеми във значими насоки, които вълнуват доста хора ", това сподели за дневния блок „ Добър ден “ на Радио „ Фокус “ политологът доцент Борис Попиванов за отзвука след утринния ефирен спор сред водачите на листите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и „ Българска социалистическа партия за България “ за евроизборите – Мария Габриел и Елена Йончева.

„ Темите, които засегна Йончева, са свързани със свободата на словото, бедността, общественото изключване и всички фактори, които са на дневен ред от дълги години в българската история и не престават да държат България на дъното по прекалено много индикатори “, изясни той.

По думите му дебатът беше извънредно потребен и значим за българските жители, тъй като се видяха два разнообразни метода на мислене и правене на политика у нас, показани от две съществени кандидатки със авторитетни биографии и наличие.

„ Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ сподели метод на отбрана на националния интерес на дневния ред на българското общество подобен, какъвто би трябвало да бъде показан и предпазен на европейско ниво. Подходът на Мария Габриел пък се стреми да потвърди, че дневният ред на Европейска комисия би трябвало да бъде водещ за българското общество. Според нея проблемите с дигитализацията и подправените вести са централните, главните “, уточни доцент Борис Попиванов.

Силно беше показана мотивацията и на двете страни да завоюват Европейските избори, разяснява още той.

„ Ясна е мотивацията на Мария Габриел, тъй като тя има своите позиции, стратегия за деяние и сектор в Европейска комисия и би трябвало да отбрани политиките и практиките, които е поела и които съгласно нея са значими “, изясни политологът.

По думите му предизвикването пред нея е голямо, тъй като отиващата си Европейска комисия не съумя да реализира прекомерно високи триумфи по съвсем никои от водещите посоки, с които се беше заела тя. По думите му мотивацията на Йончева е ясна, откогато тя влезе в българската политика.

„ Нейната идея е да продължи борбата за повече правдивост, бистрота и почтеност от Народното събрание на европейско ниво “, сподели още доцент Попиванов.

„ Силната страна на Елена Йончева е, че в дългогодишната си кариера като публицист има задоволително явен мироглед какво не върви, какво скърца в българското развиване. Тя знае къде са проблемите и съумява да ги изрази. Мария Габриел приказва ясно и тъкмо за съответни регламенти и механизми на Европейски Съюз “, добави политологът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР