От гледна точка на членове 3, 13 и 14 от

...
От гледна точка на членове 3, 13 и 14 от
Коментари Харесай

Продължаваме да плащаме обезщетения за стотици хиляди левове заради липса на правосъдие

От позиция на членове 3, 13 и 14 от Конвенцията жалбата се отнася до изказванията на жалбоподателя, че е бил измъчван от полицията и частни лица, както и до неналичието на дейно следствие в това отношение, стимулирано по-специално от дискриминационно отношение, учредено на ромския му генезис. Въпросите по обсъжданото дело съставляват добре открита процедура на Европейски съд по правата на човека.

В сходство с политиката на Европейски съд по правата на човека да предизвиква другарските съглашения и в светлината на откритата му процедура, както и опцията на страните да сключат приятелско съглашение на съображение член 39 от Конвенцията, жалбоподателят одобри препоръчаната декларация за обезщетение за претърпените от него вреди. С одобряването от Европейски съд по правата на човека на постигнатото съглашение делото ще бъде прекъснато.

За извънсъдебното споразумяване на разногласието със подписване на приятелско съглашение, българското държавно управление одобри да изплати на жалбоподателя обезщетение в размер на 16 400 евро за всички имуществени вреди, разноски и разходи.

Правителството утвърди изплащането на 5 000 евро общо обезщетение след съглашение...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР