От гледна точка на БСП коалиционното споразумение вече е факт.

...
От гледна точка на БСП коалиционното споразумение вече е факт.
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП каза "да" на коалиционния кабинет

От позиция на Българска социалистическа партия съдружното съглашение към този момент е реалност. Със 138 гласа " за ", нито един въздържал се или срещу, Националният съвет на партията в действителност взе две решения.

С първото се утвърждава самото съглашение за основаване на четворна коалиция, а с второто - и персоналният състав, с който Българска социалистическа партия ще се включи в кабинета.
Снимка: bTV
Корнелия Нинова ще е вицепремиер и ще оглави мегаминистерство - на стопанската система и промишлеността.

Левицата ще има и трима министри:

- Георги Гьоков - министър на труда и обществената политика;

- Христо Проданов - министър на туризма;
- Иван Иванов - министър на земеделието. Снимка: bTV
След тричасово съвещание Съветът на левицата даде висока оценка на преговорния екип и гласоподава единомислещо.

Още преди съвещанието настройките на алените бяха в интерес на съглашението.

" Колегите са се съобразили, реализиран е баланс и би трябвало да има утвърждение. България има потребност от кабинет ", съобщи Румен Гечев.

" Ние нямаме съдружно съглашение и сме виждали единствено протоколи от срещи на работните групи, очаквам да го видя през днешния ден ", изясни Кирил Добрев.

И формалното управление, и опозицията бяха на мнение, че Нинова би трябвало да заеме вицепремиерски пост, само че с разнообразни претекстове.

" Моето мнение е, че тя има цялостното право да взе участие в ръководството на страната и го е заслужила ", сподели Георги Михайлов.

" Подкрепям Корнелия Нинова с две ръце за всеки пост, стига да остави партията на мира. С две ръце ще гласоподавам за нея ", добави Кирил Добрев.

В Българска социалистическа партия чакат кабинетът да бъде формиран до броени дни. Тепърва обаче ще излиза наяве кои ще са хората на левицата във втория ешелон на властта, като се чака техни специалисти да попадат в разнообразни министерства и ведомства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР