От Гладиатор“ към тайнствени андроиди : Ридли Скот отново прави

...
От Гладиатор“ към тайнствени андроиди : Ридли Скот отново прави
Коментари Харесай

От „Гладиатор“ към тайнствени андроиди : Ридли Скот отново прави завой към фантастиката

От „ Гладиатор “ към тайнствени андроиди: Ридли Скот още веднъж прави завой към фантастиката
Легендарният режисьор Ридли Скот още веднъж прави завой към жанра на научната фантастика - този път със сериал - „ Отгледан от вълци “ ("Raised by Wolves"). Авторът на „ Пришълецът “ ще бъде продуцент на новата лента за Ти Ен Ти.

"Отгледан от вълци" ще споделя за зараждаща се колония от хора на тайнствена планета.

В центъра на сюжета са два андроида, натоварени с образованието на децата. Конфликти на религиозна основа обаче заплашват да разединят неголямото общество и изкуствените същества схващат, че ръководството над хората и тяхната религия е комплицирана и рискова задача.

Сценарият за сериала е на Аарън Гузиковски, който е създател на кино лентата „ Пленник “ ("Captive") на канадския режисьор Дени Вилньов.

Също по този начин беше оповестено, че Ридли Скот персонално ще режисира някои епизоди в плана.

На дребния екран британецът към този момент има опит като изпълнителен продуцент на минисериала "Офис" през 2007 година, номиниран за "Златен глобус", а също и като съпродуцент на своя по-малък брат Тони на минисериала „ Щамът Андромеда".

"Винаги диря нови хоризонти и граници в научната фантастика, а в "Отгледан от вълци" открих неподозирана истина", сподели Скот за Върайати. "Това е изцяло друг фентъзи свят от останалите, цялостен с герои, изправени пред екзистенциални въпроси: Какво ни прави индивиди? Какво е фамилията? А какво би станало, в случай че можехме да стартираме изначало и да се отървем от целия отпадък, в който сме трансформирали нашата планета? Ще оцелеем ли? Ще можем ли да станем по-добри? “

Сара Обри, вицепрезидент на отдела за истинското наличие на Ти Ен Ти, изрази огромни очаквания за бъдещия план и назова Ридли Скот "най-добрият в научната фантастика".

"Освен обстоятелството, че Ридли сътворил няколко от най-запомнящите се фантастични картини, той е основал няколко канонични герои - от Рипли в "Пришълецът “ до Елизабет Шоу в „ Прометей “, сподели Обри. „ Голяма необичайност е сериал да насърчи човек да се замисли и в това време да се забавлява. "Отгледан от вълци" е тъкмо подобен случай."

Ридли Скот с съображение е считан за един от най-хубавите представители на фантастичния род. Именно той е снимал паметните филми „ Пришълецът “ ("Alien") и „ Блейд Ранър “ ("Blade Runner"), които през днешния ден се считат за примери. През 2015 година Скот режисира „ Марсианецът “ с Мат Деймън, който получи седем номинации за „ Оскар “ и е награден със „ Златен глобус “ за най-хубав филм и най-хубав артист. Сега режисьорът работи върху продължението на кино лентата „ Пришълец: Заветът “ ("Alien: Testament"), който е вторият в амбициозната поредност от предистории на "Пришълецът".

В своята кариера Ридли Скот е снимал редица сполучливи филми наподобява във всички вероятни жанрове. Например историческият екшън и притежател на „ Оскар “ "Гладиатор", една от най-вълнуващите военни исторически драми "Падението на черния ястреб", историческата драма "Дуелисти", престъпната комедия "Телма и Луиз".

Ридли Скот е номиниран четири пъти за „ Оскар “ в кариерата си, получава четири номинации и една премия "Златен глобус", премията на филмовия фестивал в Кан за най-хубав дебют („ Дуелисти “) и "Еми" за документалния филм „ Гетисбърг “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР