От гиганта Johnson & Johnson прогнозираха, че тяхната ваксина срещу

...
От гиганта Johnson & Johnson прогнозираха, че тяхната ваксина срещу
Коментари Харесай

Johnson & Johnson очаква повече продажби на ваксините срещу Covid-19 и общи приходи от $100 милиарда

От колоса Johnson & Johnson предвидиха, че тяхната ваксина против Covid-19 Janssen ще генерира продажби сред 3 и 3,5 милиарда $ до края на годината. Очакванията на компанията са за растеж на продажбите, само че за лек спад на приходите, оповестява CNBC.

Печалбите на J&J за четвъртото тримесечие на предходната година набъбнаха до $4,74 милиарда, което е съвсем тройно от $1,74 милиарда, които компанията завоюва през същото тримесечие на 2020-а.
 Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000
Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000

Това излиза наяве от разбор въз основа на калкулации върху докладите на фирмите

За последното тримесечие на 2021-а година приходите на компанията са били в размер на $24,8 милиарда, което е растеж с 10,4% по отношение на приходите от $22,48 милиарда през последните три месеца на 2020-а година.

Разбира се, този растеж се дължи най-вече на интернационалните продажби на имунизацията против ковид в размер на $1,82 милиарда.

Финансовият шеф на Johnson & Johnson Джоузеф Уолк съобщи пред CNBC, че " укрепването на $ се е отразило отрицателно на интернационалните продажби със 150 до 200 милиона $ ".

" Ние считаме, че втората половина на 2022 година ще бъде по-силна от първата. J&J регистрира продажби в размер на $93,77 милиарда през 2021 година, което е нарастване от 13,6%, по отношение на миналата година. А фармацевтичното поделение на компанията генерира доходи от $52,08 милиарда, което е нарастване от 14,3% по отношение на миналата година ", разяснява Уолк.

Резултатите от четвъртото тримесечие на 2021-а бележат края на една много сложна година за Johnson & Johnson. Общественото доверие в еднократната ваксина против Covid-19 на Janssen беше понижено, когато Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предложиха имунизациите на Pfizer и Moderna.

От компанията се надяват, че публичните настройки към този момент са изменени и доверието на хората към тяхната еднократна ваксина още веднъж е високо.

От J&J чакат до края на годината да генерират общи доходи от $100,4 милиарда.
 Ваксината донесе $100 млн. на Johnson & Johnson за три месеца
Ваксината донесе $100 млн. на Johnson & Johnson за три месеца

Компанията регистрира 7,9% растеж на приходите за първото тримесечие
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР