От германската компания SAP, която наскоро откри нов развоен център

...
От германската компания SAP, която наскоро откри нов развоен център
Коментари Харесай

Германската SAP търси 300 нови служители от България след инвестиция от 100 милиона лева

От немската компания SAP, която неотдавна откри нов развоен център в София, разработващ изкуствен интелект - SAP Labs, оповестиха, че набират 300 нови български чиновници. Новата база на компанията в София е част от инвестиция в размер на 100 милиона лв. и е профилирана в създаването на нововъведения и изкуствен интелект.

Сградата сплотява на едно място всички действия и чиновници на компанията. Наскоро екипът на Money.bg се срещна с с част от мениджърския състав на компанията. От него разбрахме, че София затвърждава позицията си на стратегическа международна софтуерна локация в мрежата на SAP.

Новото съвременно офис пространство се намира в Промишлена зона " Хладилника ". Сградата има 11 надземни етажа и 2 подземни, като застроената й повърхност възлиза на 34 800 кв. м. Там на едно място към този момент се обитават развойният център SAP Labs България и комерсиалното сдружение на компанията - SAP България.
 Новият районен софтуерен хъб на SAP, управителен от България, който подреди София до Токио, Сингапур и Берлин
Новият районен софтуерен хъб на SAP, управителен от България, който подреди София до Токио, Сингапур и Берлин

Инвестиция за над 50 милиона лв.

Новият български развоен център на SAP беше посетен от министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, която се срещна с част от управлението на един от най-големите немски вложители у нас.

" Сътрудничеството на огромни компании със започващи предприятия е от изключителна значимост за повишението на конкурентоспособността на страната и за икономическия напредък ", разяснява Стойчева по време на срещата.
 Снимка 640018
Източник:

Управляващият шеф на SAP България Здравко Пешаков от своя страна акцентира, че всяка година в компанията стаж стартират над 70 души, като измежду този стаж половината от чиновниците са почнали работа. В момента са назначени над 1 500, като проектите са да се усилват с до 300 души на година.

Развойният център в София е седмият по величина от 21, които компанията има. Амбициозните проекти за напредък идват с световен подтекст, в който София се подрежда до още 20 сходни софтуерни центъра в 17 страни по света - от Съединени американски щати и Канада, през Германия и Франция, до Япония и Китай.

От германската компания разясняват, че измежду главните аргументи да влагат у нас са българските ИТ експерти, които са на международно равнище.
 SAP към клиентите си: Ако желаете нововъведения, ще плащате абонамент
SAP към клиентите си: Ако желаете нововъведения, ще плащате абонамент

Огромни разноски ще се наложи да вършат фирмите поради новата стратегия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР