От ГЕРБ засега няма да коментират думите на министъра на

...
От ГЕРБ засега няма да коментират думите на министъра на
Коментари Харесай

След думите на Минеков, че ще махне ГЕРБ от НДК: От партията на Борисов не знаят за намеренията му

От ГЕРБ към този момент няма да разясняват думите на министъра на културата Велислав Минеков, който се закани, че в края на седмицата, ще стартира пренасяне на партийната централа от административната постройка НДК. (Прочетете повече тук: )

За пиарът на партията Никола Николов съобщи:

“Към момента не сме известени безусловно под никаква форма за сходни дейности. Така че към този момент няма по какъв начин да разясняваме ”.

Припомняме, че в предаването " служебният министър на културата съобщи, че на партия ГЕРБ са взети с абордаж.



През септември, че преди години партията на Бойко Борисов е " превзела със мощ " няколко етажа от постройката.

" НДК е към министерството. Тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов афишира етажите за отпаднала изгода и ги подарява на партията си. Оттогава няма лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК. Защото и НДК би трябвало да се избавя и ще разгадавам на новия ръб за това. Искам си наема ", споделя Минеков.



ГЕРБ с публична позиция още преди 2 месеца:  

" Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от страната за Централа на Политическа партия ГЕРБ, не са благосъстоятелност на Министерството на културата. Мястото е благосъстоятелност на страната и е предоставено на Политическа партия ГЕРБ в осъществяване на член 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за употребените два етажа от 2007 до 2010 година на НДК по подписан контракт.

От 2010 до 2021 година ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна администрация – София-град по подписан контракт. В сходство с измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност и на съображение Закона за политическите партии, от февруари 2021 година всички парламентарно показани партии не дължат наем за предоставените им от страната пространства за осъществяване на политическа активност, обясниха още от ГЕРБ.

Очевидно откакто ерата на изчегъртването на ГЕРБ завърши несполучливо, е пристигнало време на изкъртването. В развитите демокрации това се назовава политическа принуда. От ГЕРБ насочваме обществено няколко въпроса към президента, назначил служебния министър: Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си? С политически гонения и репресии ли желаете да бъде запомнен и вторият Ви длъжностен кабинет? Г-н Радев, честно ли е, пипитаха от ГЕРБ ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР