От ГЕРБ заплашиха, че ще сезират ДАНС за публикация на

...
От ГЕРБ заплашиха, че ще сезират ДАНС за публикация на
Коментари Харесай

Ерменков в скандал с водата в София, намеси ДАНС и ГЕРБ

От ГЕРБ заплашиха, че ще сезират ДАНС за обява на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков във „ Фейсбук”.

Снощи той разгласи, че водата в София е „ отровна”, цитирайки анонимни сигнали и другари за това, че в река Искър са „ изсипани огромно количество отровни химикали”. Ерменков добави, че е „ неприемливо е при такива случаи страната (ако я има) да мълчи”.

Цената на водата - на прокурор

Вдигнаха цените на водата макар митинга пред КЕВР

Защо ще нарастне водата

От консеционера на „ Софийска вода” навреме опровергаха изказванията на депутата от Българска социалистическа партия.

„ Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Тя отговоря на безусловно всички условия на Наредбата за качеството на водата и всичките ѝ физикохимични индикатори са в норма. Питейната вода предстои на непрекъснат денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са осъществени на 19.05.2018 година,” обявиха от „ Софийска вода”.

„ Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода” по целия ѝ път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите”.

„ Ще сезираме ДАНС и прокуратурата за водата в София и ще питаме Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова по какъв начин ще реагират”, съобщи през днешния ден на брифинг националният представител от ГЕРБ Станислав Иванов.



„ Г-н Ерменков е депутат и той знае всички механизми и начини, съгласно които може да се снабди с нужната му информация, даже да провокира чуване в зала, с цел да се снабди с нужната му информация, преди да пусне подобен статус във „ Facebook “. Защо го е направил той, не мога да кажа”, акцентира Иванов и уточни: „ тук става въпрос за 2 млн. поданици на столицата, които се чудят какво да правят”.

Днес самият Таско Ерменков опроверга информацията за замърсяване на водата в София, като разясни, че Димитър Георгиев, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност”, го е уведомил, че „ няма учредения за тревога”.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР