От ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен Радев втория проучвателен мандат

...
От ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен Радев втория проучвателен мандат
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС върна втория мандат, Радев свиква консултации утре

От ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен Радев втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да упражни даденото по Конституция право за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно заседание и няма да показва претендент за министър-председател ", съобщи Десислава Атанасова.

Уважавам вашето решение - съобщи Румен Радев - само че в парламентарната република точно партиите носят отговорност за лъчение на управническо болшинство.

Независимо дали са в ръководство или съпротива всички партии и народни представители имат своята роля за намирането на излаз от рецесиите. Затова още на следващия ден ще свикам съвещания с всички парламентарно показани сили, с цел да чуем по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия.

Въпросът за властта е значим, само че не анулира отговорността пред жителите и страната. Българите чакат от политиците решенията и отбраната на националните ползи да бъдат сложени над партийните сметки, акцентира президентът.



След като ГЕРБ върна втория мандат, третият остава единствената опция за сформиране на държавно управление в това Народно заседание. Три партии към този момент дадоха поръчка, че са подготвени създадат опит - " Демократична България ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. И трите подчертаха, че са подготвени да беседват само в границите на разпадналата се четворна коалиция.

Преди седмица стана ясно, че ново държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " в сегашния парламент няма да има. Кандидатът за министър председател Асен Василев върна на президента Румен Радев несбъднат мандат за кабинет.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР