От ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС са

...
От ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС са
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат дали да излязат във ваканция преди местните избори

" От ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи са се разбрали със законодателните цели, които би трябвало да бъдат признати до локалните избори.

Целта на ръководещото болшинство е да одобри 13 закона, свързани с Шенген и Плана за възобновяване и резистентност.

В парламентарните коридори депутатите започнаха да разискват и почивка, която да си дадат по време на идната предизборна акция.

Приоритетите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са ясни, разисквани са на вчерашна среща. Сред тях за тази пленарна сесия са три антикорупционни закона - законът за КПКОНПИ, законът за правосъдната власт и законът против прането на пари. Пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков добави, че има и „ закони за хората “, като даде образец със закона за персоналния банкрут и закона за етажната благосъстоятелност.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че среща с ПП-ДБ и Движение за права и свободи е имало и през днешния ден, като прикани да не опакова като лидерска. По думите ѝ става дума за срещи в работен порядък, а не за нещо изключително. Атанасова посочи, че съответно какъв брой дълга ваканцията да вземат депутатите преди локалните избори не е говорено, само че уточни какъв съгласно нея е положителният вид.

Според Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия ръководещото болшинство е рисково за страната, като посочи, че ще изкачат 13-те им предпочитани законопроекта да бъдат импортирани и тогава ще ги разясняват.

По думите на Костадин Костадинов „ Възраждане “ имат един главен приоритет - да махнат държавното управление от мястото, което заема.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР