От ГЕРБ - СДС отговориха, че парите за здравеопазване са

...
От ГЕРБ - СДС отговориха, че парите за здравеопазване са
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Бюджетът за София е с рекордни средства. ГЕРБ: Парите за здравеопазване са орязани

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили дадоха отговор, че парите за опазване на здравето са орязани, предава.

" За първи път в оферти от нас бюджет за София има средства за довършването на паркинга, с цел да може всички коли в калта в близост да намерят мястото си в паркинга, зелените площи да бъдат зелени площи и тук да има естествена градска среда за учениците от близкото учебно заведение и жителите, ползващи метрото ", съобщи ръководителят на групата на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Борис Бонев.

Бонев добави, че проектобюджетът планува дотъкмяване на огромни инфраструктурни планове като булевардите " Тодор Каблешков " и " Филип Кутев ", ринговите булеварди и връзките със Северна скоростна дъга. Заложени са съществени вложения в кварталите със средства за отчуждаване на зелени площи, както и за реорганизация на междублокови пространства и създаване на квартална инфраструктура.

Представителят на " Да, България " Бойко Димитров добави, че бюджетът подсигурява освен развиването на инфраструктурата в града, само че и грижа за хората, в това число рекордни вложения за обучение. Общинският консултант акцентира, че през идващите години ще бъдат вложени над 200 млн. лева единствено в просветителна инфраструктура - градеж на нови детски градини и учебни заведения, както и разширение на съществуващи.

" За първи път рекордно се усилват общинските средства за просвета. Общинските средства се усилват с 15%, както в перата за заплати, по този начин и в тези за прехрана. Програма " Култура " се усилва с 50%, а към този момент в комисии преглеждахме и отчет за кандидатстване по ПВУ, което ще обезпечи двойно нарастване. Тоест от досегашните 1.5 млн. лева ще се доближи до над 4 млн. лева за програмата ", акцентира Димитров.

Общинският консултант подчертава и върху гражданските бюджети по региони, с които софиянци директно ще могат да изберат планове за възстановяване на изискванията в кварталите.

Рекордни са и средствата, планувани за превоз, през 2024-а година - 174 млн. лева за обезщетения за преференциални карти и по правилник от страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура, към които ще се прибавят и и обезщетенията от държавния бюджет в общ размер на 155 300 лева Внесеният план за икономическата рамка за превоза за 2024-а година е на стойност 505 млн. лева Допълнително съвсем 200 млн. лева ще се влагат в градския превоз за метро, релсов път и нови метровлакове.

Емилия Ангелова от " Спаси София " съобщи, че парите за почистването и озеленяването на София ще се усилят с 10% при повече надзор и ефикасна отчетност. Предвиждат се и 1 200 000 лева спомагателни средства за Столичен инспекторат, тъй че да имаме повече инспектори, инспекции и санкции, а в същото време бюджетът на завода за боклуци ще бъде повишен с 5 млн. лева Активно се работи и за по-високи условия в договорите с почистващите компании.

Съветниците от ГЕРБ-СДС сигнализираха, че в плана за бюджет на София за 2024 година са намалели парите за опазване на здравето в града. " Терзиев не предлага пари за нито една нова ясла, а довършва това, което е почнала Фандъкова. Управляващите не желаят да обезпечат пари за операционни маси и ехографи, скенери, които шефовете на общинските лечебни заведения категорично са поискали от общинските съветници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР