От ГЕРБ-СДС обявиха, че докато Народното събрание се занимава с

...
От ГЕРБ-СДС обявиха, че докато Народното събрание се занимава с
Коментари Харесай

Даниел Митов: Няма да подкрепим свалянето на имунитета, на който и да е депутат

От ГЕРБ-СДС оповестиха, че до момента в който Народното събрание се занимава с конституционна промяна и с промени в законите за правосъдна промяна, няма да гласоподават като парламентарна група за свалянето на имунитета на който и да е народен представител. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

" Що се отнася до настояването за имунитети ние сме оповестили, че до момента в който текат диалозите за пълномащабна правосъдна промяна, която включва промени в Конституцията, няма да подкрепим даването на чийто и да било имунитет на който и да е народен представител от която и да било парламентарна група ", добави той.

" От друга страна настояването за снемането на имунитета на нашия водач, постъпило плюс още спомагателни материали, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков няма право да го внесе в зала заради простата причина, че по правилника за действие на Народно събрание и активността на Народното събрание би трябвало да минат не по-малко от 5 дни от последните постъпили документи, а този период към момента не е изминал ", разяснява още Даниел Митов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР