От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с Продължаваме промяната

...
От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да отидат на среща с Васил Терзиев

От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с „ Продължаваме промяната - Демократична България “, „ Спаси София “ и новоизбрания кмет Васил Терзиев.

Това съобщи в бТВ общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

Имам информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати публична покана. Снощи Георги Свиленски удостовери, че депутатите от Българска социалистическа партия ще отидат през днешния ден на договаряния, защото общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да отидат. Тоест, явно вървят пазарлъци оттатък поканите и ние няма да участваме в такива постановки, добави Георгиев. Той попита риторично срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е диалози кметът на София с водача на Българска социалистическа партия.

Георгиев уточни, че претендентът на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) Борис Бонев за ръководител на СОС е претърпял неуспех и още веднъж ще претърпи, „ в случай че към този момент не са си стиснали ръцете с „ Възраждане “ и с Българска социалистическа партия “.

„ В предизборната акция, с цел да бъде повдигнат Васил Терзиев, е дадено на Борис Бонев да стане ръководител на общинския съвет, сподели Георгиев. - Сега се желае от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира поради тази сделка, която би трябвало да бъде изпълнена. Това не е съществено “, добави Георгиев.

По думите му заслужен ръководител на общинския съвет е всеки, който съветниците изберат.

На 16 ноември стана ясно, че кметът на София Васил Терзиев е поканил лидерите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения за намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на съвета.

От всички поканени на срещата до нощес бяха се отзовали единствено от коалиция КОД, сподели пред публицисти столичният кмет. И добави, че Борис Бонев остава кандидатура на спечелилата изборите в София коялиция. Тази сутрин от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще се срещнат с Терзиев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР