От ГЕРБ-СДС настояха Бойко Рашков да си признае, че е

...
От ГЕРБ-СДС настояха Бойко Рашков да си признае, че е
Коментари Харесай

ГЕРБ: 40 мнл. лева са платени през последните месеци по ин хаус процедури за АМ „Хемус“

От ГЕРБ-СДС настояха Бойко Рашков да си признае, че е приказвал за „ закононарушението на века “ за да урони престижа на партията им
Над 40 млн. са платени през последните месеци за построяването на Автомагистрала „ Хемус “ по така наречен ин хаус процедури, оповестиха на брифинг в Народното събрание депутати от ГЕРБ-СДС.

„ Няколко месеца по време на предизборната камапания, а и по-късно ни бяха проглушени ушите по отношение на ин хаус процедурите. Бяха поставени какви ли не прилагателни – бяха порочни, незаконни, грабежи, противозаконни и така нататък Какво обаче получаваме като информация ние през днешния ден. През месец септември предходната година министър Комитова изплаща 14 милиона лв. по договорите за ин хаус за построяването на автомагистрала „ Хемус “, тъкмо тези контракти, които бяха „ порочни “. През месец януари тази година министър Караджов изплаща 26 милиона лв. още веднъж по същите тези контракти, още веднъж по ин хаус процедурите за построяването на автомагистрала „ Хемус “. Какво се оказва в последна сметка? Оказва се, че за няколко месеца са изплатени 40 милиона лв. по тъкмо тези „ порочни “ контракти за построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Не желаеме да бъдем разбрани неправилно, ние напълно поддържаме дейностите на министър Караджов, адмирираме това, което прави. Нещо повече, той по време на комисията сподели, че ще продължи да работи по „ Хемус “ тъкмо по тази процедура. Радваме се, че няколко месеца по-късно актуалното ръководство осъзнаха, че това е единственият верен метод автомагистралата да бъде приключена в най-кратки периоди “, съобщи Младен Шишков.

От ГЕРБ-СДС също по този начин настояха вътрешният министър Бойко Рашков да си признае, че е приказвал за строителството на автомагистралата като „ закононарушението на века “ за да урони престижа на партията им.

„ На 15 декември 2021 година в ефира на bTV в предаването „ Лице в лице “ съобщи „ Има осъществени закононарушения и те могат да бъдат наречени „ Престъпленията на века “. Нека да каже какво счита във връзка с това, че и госпожа Комитова като длъжностен министър на районното развиване и благоустройство е плащала по тези контракти, както нас, а в този момент и министър Караджов заплаща по тези ин хаус контракти. Те са съучастници ли са в такова „ закононарушение на века “, което е съзрял господин Бойко Рашков? Дали Бойко Рашков няма да си признае към този момент, че няма нищо гнило в строителството на автомагистрала „ Хемус “ и той само е взел участие с тези си изказвания като избирателен пропагандатор по време на три предизборни акции за само уронване на престижа на политическа партия ГЕРБ. Държим да подчертаем, че ние приветстваме и ще поддържаме решения във връзка със строителството и завършването на Автомагистрала „ Хемус “ и то в най-кратки периоди, тъй като стопанската система на България и българските жители имат потребност от завършването на това строителство и свързването на автомагистралата от началната до крайната и точка “, съобщи депутатът Александър Иванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР