От ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ са се разбрали по

...
От ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ са се разбрали по
Коментари Харесай

Общи виждания за бюджета: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат индексация на пенсиите и запазване размера на данъците

От ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ са се разбрали по главните параметри, които би трябвало да съдържа държавният бюджет за тази година.Това стана ясно след среща сред представители на двете обединения с фокус бюджет и финанси.

След срещата представители на двете обединения оповестиха, че са се обединили към параметрите, които би трябвало да включва план-сметката на страната - 3-процентен недостиг, опазване размера на налозите, индексиране на пенсиите по швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати в размер на 125% от междинното заплащане за страната, написа.

Георги Ганев, Асен Василев, Деница Сачева, Томислав Дончев (от ляво надясно) /Снимка: БГНЕС

„ Успяхме да излезем отвън режима на нормалните обществени наддавания и стигнахме до няколко общи визии. На първо място – финансирана, благоразумна финансова политика, тъй че да не се лишаваме от разноски за развиване ”, сподели Деница Сачева от ГЕРБ.

Двете обединения обаче не са единомислещи за това кой би трябвало да внесе новия бюджет. Според ГЕРБ-СДС това е обвързване на постоянно държавно управление. От ПП-ДБ обаче считат, че план-сметката ще бъде импортирана от служебния кабинет, защото срокът е прекомерно къс.

„ За да може да се одобри бюджет доникъде на юни, процесът би трябвало да стартира до 1-2 седмици ”, акцентира Асен Василев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР