От ГЕРБ-СДС дори по време на предизборната кампания ще следим

...
От ГЕРБ-СДС дори по време на предизборната кампания ще следим
Коментари Харесай

Жечо Станков: Битката с инфлацията да е приоритет номер 1 на държавата

От ГЕРБ-СДС даже по време на предизборната акция ще следим служебното държавно управление да си съблюдава отговорностите и да се бори със спекулантите, сподели бургаският народен представител

В последните два месеца инфлацията се резервира на едни и същи равнища, даже се следи спад. За късия си живот 48-ото Народно заседание съумява да се оправи с нея с помощта на законодателните начинания на ГЕРБ-СДС. Това сподели на брифинг бургаският народен представител Жечо Станков. Той дружно с сътрудниците си Любен Дилов-син, Галя Желязкова, Андрей Рунчев и регионалния координатор на партията Иван Алексиев се срещнаха с медиите, с цел да разясняват настоящи политически тематики.

Жечо Станков е безапелационен, че борбата с инфлацията би трябвало да е приоритет номер 1 на страната. 

„ Дори по време на предизборната акция ще следим служебното държавно управление да си съблюдава отговорностите и да се бори със спекулантите, тъй като нашето предпочитание е освен цените да запазят тези равнища, а както ние, по този начин и нашите гласоподаватели чакаме те да падат. От 1 януари токът за бизнеса е понижен с 50 лв. на мегаватчас. Същото желаеме да забележим и с цената на стоките и услугите “, безапелационен е депутатът. 

Жечо Станков разяснява и тематиката с държавния бюджет. Според него подобен би трябвало да има, само че той да стъпва на ясна политика на бъдещо държавно управление, което да носи отговорност. 

„ Видяхме по какъв начин се прави бюджет в условия, когато няма ясно изразено болшинство в Народното събрание. Това докара до големи разходи, на моменти популистки, ориентирани само и единствено в тенденция предизборна кампанния и предизборно говорене. От 1985 година до ден-днешен 24 държавни управления са управлявали страната. За този интервал сега българските жители изискуем 37 милиарда лева, които са изтеглени от страната. Прогнозата за идващите години е, че страната би трябвало да тегли заеми сред 15 и 17 милиарда всяка година. С други думи - това, което сме изхарчили от 85 година, което имаме като обвързване, ще го вземем в пъти по-високо единствено в границите на идващите три години поради популизма през последните две години. Ние не желаем да загробваме българските семейства и поколенията след нас да заплащат за това “, съобщи Станков.  

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР