От ГЕРБ реагираха само няколко часа след интервюто на държавния

...
От ГЕРБ реагираха само няколко часа след интервюто на държавния
Коментари Харесай

Деница Сачева: Социалните плащания са гарантирани до края на юни

От ГЕРБ реагираха единствено няколко часа след изявлението на президента със специфичен брифинг.

Заявиха, че в късия мандат на 45-ото Народното събрание президентът се интересувал единствено от Изборния кодекс и нито един път не е призовал за актуализация на бюджета.

На думите на Радев, че под ръководството на служебното държавно управление са заложени евентуални бомби от ГЕРБ дадоха отговор, че всички обществени заплащания са обезпечени до кая на юни и нито една от ограниченията, въведени от кабинета " Борисов ", не е спряла да работи, откакто служебният кабинет пое властта.

От ГЕРБ обясниха, че и без актуализация на бюджета служебното държавно управление е намерило пари за добавката от 50 лв. за пенсионерите, до момента в който ръководи.

" Не може да се приказва по тази причина, че бюджетът е продънен, че в хазната няма пари, че има потребност от актуализация на бюджета. След като 318 милиона бяха открити безусловно за една нощ ", съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

Според нея кабинетът " Борисов 3 " бил упрекван, че купува гласовете на пенсионерите с добавката от 50 лв.. Заяви, че предизборната акция на президента върви още преди началото на тази за вота на 4 април.

" Логичният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лв., които им даде обещание в границите на това служебно държавно управление ", попита Деница Сачева.

От ГЕРБ приканиха президентът да излезе с ясна позиция по проблема Навални и разкритата шпионска мрежа, която работила у нас в интерес на Русия.

" Президентът сега се пробва предизборно и преди личните си избори да лъже всички по едно и също време. На едните да споделя, че е прозападен, на другите да споделя,че е проруски, да се обръща, да намигва към Дубай, посредством назначения в служебния кабинет и в последна сметка да държи в плен българските институции ", разяснява заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " евентуално са били в съгласуваност с президента по време на консултациите за състава на служебното държавно управление, споделиха още от ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР