От ГЕРБ призоваха опозицията да не политизира проблема с разпространението

...
От ГЕРБ призоваха опозицията да не политизира проблема с разпространението
Коментари Харесай

ГЕРБ призова опозицията да не политизира проблема с африканска чума по свинете

От ГЕРБ приканиха опозицията да не политизира казуса с разпространяването на Африканската чума по свинете.

По-рано през днешния ден от " Българска социалистическа партия за България " желаеха политическа отговорност поради навлизането на болестта у нас и бързото разгръщане на болестта.

Призоваваме политиците да не политизират тематиката, а всеки един от нас с опциите, които има, да оказва помощ на управляващите, тъй че да бъдат минимализирани загубите на бизнеса в България, съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната комисия по земеделието и храните Мария Белова /ГЕРБ/. Всички ние би трябвало да се борим, не да търсим политически дивиденти и изяви, а да оказваме помощ на тези хора, тъй че да спасим сектора от цялостно заличаване, уточни тя.

Белова прикани и хората, отглеждащи животни в така наречен заден двор, да схванат казуса и заплахата страната ни да бъде превзета напълно от този вирус и да бъдат задоволително виновни да подхващат нужните дейности, които МЗХГ и БАБХ предлагат.

Днес беше оповестено от Българската организация по сигурност на храните, че във втори огромен свинекомплекс в Русенско е открит вирусът на Африканска чума, сподели Белова. Министерството на земеделието и храните взаимно с Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи са подхванали всички нужни дейности по отношение на ограничението на разпространяването на вируса. Съвместно реализират действия, свързани с незабавното заличаване на инфектираните животни и тяхното загробване, уточни тя.

От през вчерашния ден БАБХ наблюдава готовата продукция 35 дни обратно от всички регистрирани свинеферми в страната, заяви още ръководителят на земеделската комисия. Постоянно се правят лабораторни разбори на всички свинекомплекси, тъй че да бъде лимитирано разпространяването на чумата, добави тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР